Съдържание:МокекаПащел де НатаФейхоадаВатапаКохинхаАкаражеЧураскоМаниокаТакакаБригадейро ‹›Качество без компромис:Комплект за готвене от 9

...
Съдържание:МокекаПащел де НатаФейхоадаВатапаКохинхаАкаражеЧураскоМаниокаТакакаБригадейро ‹›Качество без компромис:Комплект за готвене от 9
Коментари Харесай

С какви ястия се характеризира бразилската кухня?

Съдържание:

МокекаПащел де НатаФейхоадаВатапаКохинхаАкаражеЧураскоМаниокаТакакаБригадейро  С какви ястия се характеризира бразилската кухня? ‹›  Комплект за готвене от 9 елементи Качество без компромис:Комплект за готвене от 9 части193.84 лева.Виж ››

Бразилската кухня съчетава в себе си необикновено вкусни кулинарни изкушения от месо и морски блага, а също по този начин и друга висококалорична улична храна. Бразилците се гордеят освен с неповторимата си природа, само че и със своята разнообразна кухня. Ако и вие решите да посетите тази страна и да усетите буйния характер на жителите там, тогава наложително би трябвало да опитате и техните кулинарни шедьоври.

С какви ястия се характеризира бразилската кухня? В идващите редове вижте повече:

Мокека

Това е национална гъста чорба, в която има доста морски блага. В нея се прибавят и разнообразни зеленчуци, домати, лук, билки, късчета риба, скариди, а всичко това се вари в кокосово мляко. Накрая се прибавя малко сок от лайм и кориандър. Ястието може да се съпостави с тайландска чорба. Мокека може да се прави без морски блага, с пилешко месо.

Пащел де Ната

Това е доста известна улична храна, която се предлага и в заведенията за хранене в Бразилия. Представлява къс със сочна плънка, фино тесто и хрупкава златна коричка. Може да е както със солена плънка (скариди, месо, зеленчуци, крема сирене), по този начин и със сладка (шоколад и банан, сладко от гуава и други).

Фейхоада

 Фейхоада е обичайната бразилска манджа

Това е обичайно ядене в Бразилия. Всеки екскурзиант в Бразилия счита за свое обвързване да опита това ястие и да се запознае с обичайните гозби в Бразилия. Това в действителност е чорба, която се подготвя от пържено месо, наденички, черен фасул и лют ориз. В нея се прибавя наложително подправката кайен, а за допълнение на тази вкусна и гъста чорба се сервират филийки портокал.

Ватапа

Това е гъста пикантна яхния, която се подготвя от скариди и риба. Включва морски блага, галета, кашу, джинджифил и домати. Заливат се щедро с кокосово мляко и се трансформират в кремообразна и доста вкусна пастетна маса. Готви се на слаб огън, като най-после се прибавят подправките и ароматните чушки, които трансформират това обичайно бразилско ястие в по-пикантно ядене. Сервира върху канапе от варен ориз.

Кохинха

Това са дребни пържени кюфтенца, които могат да се ядат както горещи, по този начин и студени. Това е едно от най-апетитните обичайни бразилски ястия.

Акараже

 Акараже е едно от присъщите за бразилската кухня ястия

Още една безумно вкусна храна, която се подготвя с заряд от раци и по-точно кайма. Тестото има усет на фалафели, прави се от бобено брашно, което наподобява малко на нахута. Акараже има хрупкава коричка, като към него се прибавя кашу, а също по този начин жълти или червени домати. Всичко се овкусява добре с джинджифил, чесън и разнообразни ароматни подправки, както и сос от пикантен пипер.

Чураско

Традиционно бразилско барбекю, като месото може да е друго: пилешко, свинско, козе или наденица. Тайната е в това, че месото не се маринова, а обилно се поръсва с едра сол и се пече. Поради това то остава сочно и доста вкусно.

Маниока

Вместо пържени картофи, в Бразилия се ядат пържени корени от маниока. Придава лека пикантна наслада на ястията. Това е известно мезе за бира. Често се овкусява с кетчуп или барбекю сос.

Такака

Традиционната бразилска чорба се подготвя в улични кафенета и гурме заведения за хранене. В основата на нейната рецепта е рибният бульон, който би трябвало да е доста гъст. В супата се прибавя великодушна порция скариди, билки, чесън и ароматни подправки. Не се прибавя черен пипер, с цел да не стане ястието пикантно. Брашното прави супата гъста и с леко кремообразна текстура, като обичайно се сервира със сушени листа от джамбу.

Бригадейро

Този десерт е горделивост за кулинарията на бразилската кухня. Това са шоколадови топки с кремообразен заряд от кондензирано мляко, какао и какаово масло. Десертът се поръсва щедро с кокосови или шоколадови стърготини.

Кулинарията в тази гореща страна е доста разнообразна и комбинира в себе си разнообразни усети. Ако решите да посетите страната на танците и красивите плажове, не забравяйте да опитате и тези 10 присъщи ястия за бразилската кухня.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР