Съдържание:Колко харчи един конвектор? Ако не изберете икономичен уред за

...
Съдържание:Колко харчи един конвектор? Ако не изберете икономичен уред за
Коментари Харесай

Колко харчи един конвектор?

Съдържание:

Колко харчи един конвектор?  Колко харчи един конвектор?

Ако не изберете пестелив апарат за отопление през студените зимни месеци, то това постоянно може доста да усили сметките ви за ток, което да повлияе и на фамилния ви бюджет. Именно по тази причина е значимо да се замислите за класа на уреда, с който ще се отоплявате, защото от това значително зависи какъв брой ще харчите за сметки през зимата.

Колко харчи един конвектор?

Вариантите за избор на апарат за отопление са разнообразни, като да вземем за пример климатик, конвектор и други. Тук всичко зависи и от самостоятелните ви условия, като да вземем за пример какъв брой огромно е помещението, има ли изолираност и други фактори, които директно въздействат на енергопотреблението на конвектора.

Ако сте се спрели на конвектор, тогава е постоянно настояща тематиката и какъв брой ток харчат тези уреди. Първото, което би трябвало да имате поради, преди да си отговорете на този въпрос, е по какъв начин работи този апарат. При него действително топлият и студеният въздух циркулират, употребявайки естествените закони, а и също по този начин голямо преимущество е това, че те са относително безшумни и безвредни за здравето. Имайки поради, че повърхността им не се нагрява мощно, те се предлагат за потребление в детските стаи и спалните, където ще свършат прелестно своята функционалност, а точно да затоплят помещението.

При тях работата се управлява от електроните термостати, които точно съблюдават авансово нагласената от вас температура, като при нейното постигане, уредът стопира и по този начин харчи доста по-малко. Понякога обаче тази функционалност може да не е налична при по-евтините модели, които не са и добър избор, тъй като освен ще харчат по този начин повече, само че и надалеч не всеки път са безвредни.

Имайте поради, че харченето на уреда ви, с който ще се отоплявате през зимните месеци, зависи значително от това дали жилището ви е изолирано, дали няма навлизане на въздух при прозорците или вратите на терасите ви, какъв брой огромна е стаята, класът на уреди и други фактори.

Всичко това би трябвало да се взема поради, като изхождайки от тези критерии се избира и най-хубавия за вас отоплителен апарат. Въпреки това качествените конвектори са отличен вид във всеки един случай, тъй като не харчат доста, безвредни и са удобни за приложимост. Те не са добър избор единствено в случай че помещението е с доста огромна площ, като при нея уредът може да стартира да се мъчи и по този начин да харчи повече.

 Конвектор Снимка: Painter06 / https://pixabay.com/

При избора ви е редно да се съобразите с размера на стаята, т.е. изхождайки от този критерии, да изберете и съответната мощ, която да е подобаваща за площ на помещението, което ще отоплявате. За да харчат по-малко, е значимо те да имат съвършени електронни термостати, които да се грижат за оптималната температура в помещението, имайки поради градусите, които сте нагласили авансово. Можете да изберете и модерните стенни конвектори за стена, които в случай че са с огромна мощ, тогава могат и да отопляват по-големите стаи, като да вземем за пример столова, хол и други.

Обобщавайки всичко, казано до тук, ще прибавим и това, че едно от главните преимущества на модерните конвектори през днешния ден е това, че харчат малко и по този начин сметките ви за ток няма да са високи. Това обаче е настоящо единствено в случай че изберете модел с точно контролиране на отоплението и температурата, като по този метод нагревателите ще работят най-вече 1/3 от деня, поддържайки оптимална температура в помещението от 22-24 градуса, даже в случай че на открито е доста студено.

И не на последно място, с цел да харчат малко конвекторите, е значимо да спазвате и изискванията за приложимост от производителите, като по този начин да вземем за пример няма по какъв начин да сложите печка с мощ 1000 W и да желаете тя да отоплява стая с площ 25-30 м2. В този случай конвекторът освен, че ще се мъчи доста, само че и сметките за ток ще скочат доста, защото не сте взели поради мощността на уреда при избора на конвектор.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР