Съдържание:Как се лекува синузит? ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки

...
Съдържание:Как се лекува синузит? ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки
Коментари Харесай

Как се лекува синузит?

Съдържание:

Как се лекува синузит?  синузит ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Синузитът постоянно поражда вследствие на някакво инфекциозно заболяване, хронично инфектиране на носа или в случай че човек има някакви възпалителни болести на горната челюст. Патологията визира лигавицата на максиларните синуси и изисква сложно лекуване. Друг предразполагащ фактор, който може да стане отключващ за синузита е ринитът.

Максиларните синуси са запълнени с въздушна празнина, като от вътрешната страна са покрити с лигавица. Синузитът има две форми, а точно остра и хронична. Първата се разделя още на гноясал и серозен, а втората - катарален, гноясал, полипозен и гнойно-полипозен. Симптомите могат да са разнообразни, само че едни от главните са:

- уязвимост, загуба на вкус, понижено обоняние;

- при лек напън се усеща мъка и дискомфорт;

- повишение на телесната температура до 37. 5 - 39 градуса (понякога по-висока). Степента на увеличение на температурата зависи от реакцията на имунната система на тялото на съответния човек към инфекция;

- в случай че възпалението е единствено в единия синус, тогава се усеща възприятие на тежест в съответната половина на лицето;

- при тежка форма на гноясал синузит откъм страната на засегнатия синус може да се следи отичане на меките тъкани на лицето и зачервяване.

Как се лекува синузит?

 лекуване на синузит

И по този начин, както при всяко едно заболяване и недоволство на пациента, би трябвало първо да бъде изработен обзор от доктор, с цел да се обясни, каква е повода. Също по този начин се назначават избрани проучвания, с цел да може да се удостовери патологията. Ако е в начална фаза, т.е. в случай че е по-лек казусът, тогава нормално лекуването на синузита е единствено консервативно, т.е. се изписва медикаментозна терапия от отоларинголог.

Лекарят назначава нужното лекуване за синузит, имайки поради положението на пациента, резултатите от проучванията, анатомичните особености, както и редица други индикатори. При сложно лекуване, каквото се употребява най-често, нормално се ползват антибактериални, антихистамини и противовъзпалителни медикаменти.

Като предписание се назначават и антибиотици, като най-често те са:

- амоксицилин;

- цефуроксим;

- цефиксим.

Често се ползва и пункция като лекуване на синузита, като повода за това е фактът, че то дава доста висока качествена оценка на успеваемостта. При самата процедура се изпомпва гнойта, която се е натрупала в синусите, а по-късно се назначава антибиотично лекуване. Също по този начин се назначават и противовъзпалителни лекарства, което е наложителна стъпка, в случай че е била направена пункция. Друг постоянно срещан способ на лекуване е физиотерапията, а също по този начин хомеопатията и билколечение.

При нужда лекарят може да изпише и капки, които спомагат за по-бързото справяне с гъбичната и бактериалната зараза. Обикновено тези капки са на основата на по този начин наречените сребърни йони, като тук е доста значимо да се съблюдава вярната доза. В случай, че по време на провежданото лекуване пациентът прояви някакви признаци за алергична реакция, тогава наложително се назначава антихистаминова терапия.

Грижете се за здравето си, хранейки се здравословно и тренирайки постоянно. Не по-малко значимо е да посещавате доктор още с появяването на първите признаци, които ви тормозят, защото по този начин лекуването на синузита ще е оптимално дейно.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР