Съдържание:Как да си направим фитил за свещМатериали за направа а

...
Съдържание:Как да си направим фитил за свещМатериали за направа а
Коментари Харесай

Как да си направим фитил за свещ

Съдържание:

Как да си създадем фитил за свещМатериали за изработка а фитил за свещСтъпка 1 Нарежете връвта до мечтаната дължинаСтъпка 2 Накиснете връвта във восъкСтъпка 3 Оставете восъка да изсъхнеСтъпка 4 Подстрижете фитила съгласно размераСтъпка 5 Съхранявайте фитилите  Как да си създадем фитил за свещ

Фитилите за свещи са главен съставен елемент на всяка свещ, защото те са виновни за изтеглянето на восъка към пламъка и поддържането му да гори устойчиво. Правенето на лични фитили вкъщи може да бъде занимателен и възнаграждаващ план „ Направи си самичък “ и не е толкоз мъчно, колкото си мислите. Ето по какъв начин да извършите фитил за свещ малко по малко.

Как да си създадем фитил за свещ

Материали за изработка а фитил за свещ

- Памучна шнур или канап;

- Ножици;

- Линийка или измервателна лента;

- Восък (парафин или пчелен восък).

Стъпка 1: Нарежете връвта до мечтаната дължина

Първата стъпка при изработката на фитил за свещ е да отрежете парче памучен връв или връв с мечтаната дължина. Дължината на връвта ще зависи от размера на свещта, която вършиме, тъй че измерете височината на вашата свещ и прибавете няколко инча към дължината, с цел да позволите подкастряне. Отрежете няколко части шнур едновременно, с цел да можете да извършите няколко фитила едновременно.

Стъпка 2: Накиснете връвта във восък

 Как да си създадем свещ

След като отрежете връвта до мечтаната дължина е време да я накиснете във восък. Разтопете малко восък (или парафин, или пчелен восък) в двоен казан или термобезопасен резервоар, подложен в тенджера с вряща вода. Потопете връвта във восъка и се уверете, че е изцяло покрита. Можете да употребявате съчка или шиш, с цел да натиснете връвта надолу във восъка. Оставете връвта във восъка за няколко минути, с цел да поеме изцяло восъка.

Стъпка 3: Оставете восъка да изсъхне

След като накиснете връвта във восък, извадете я от восъка и я окачете да изсъхне. Можете да прикрепите тежест към дъното на връвта, с цел да я държите права, до момента в който изсъхне. Оставете восъка да изсъхне изцяло, преди да преминете към идната стъпка.

Стъпка 4: Подстрижете фитила съгласно размера

След като восъкът изсъхне, отрежете краищата на фитила до мечтаната дължина. Не забравяйте да оставите малко непотребна дължина, с цел да улесните прикрепването на фитила към вашата свещ.

Стъпка 5: Съхранявайте фитилите

След като извършите вашите фитили, можете да ги съхранявате, до момента в който не сте подготвени да ги употребявате. Съхранявайте ги в херметически затворен резервоар или найлонов плик, с цел да ги предпазите от прахуляк или замърсяване.

Създаването на лични фитили за свещи може да бъде занимателен и изобретателен развой и ви разрешава да имате цялостен надзор върху качеството и успеваемостта на вашите свещи. С малко процедура можете да извършите фитили, които горят устойчиво и надеждно, давайки ви красиви и ароматни свещи, на които можете да се наслаждавате с часове.

Вижте още по какъв начин да си създадем коледен свещник.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР