Съдържание:Как да работите с машина за сладолед Сладоледът е известен

...
Съдържание:Как да работите с машина за сладолед Сладоледът е известен
Коментари Харесай

Как се работи с машина за сладолед

Съдържание:

Как да работите с машина за сладолед  Как се работи с машина за сладолед

Сладоледът е прочут като най-любимият летен артикул. Повечето хора не си показват горещите дни без разхлаждащ сладолед, който да придава прохлада на лятото. Като извънредно издирван артикул, сладоледът се трансформира в нещо, което хората стартират да си вършат сами. Това става благодарение на актуалната технология, която предлага иновация като машината за сладолед.

Това софтуерно откритие дава опция да си приготвяте апетитен сладолед напълно в домашни условия. Ето обаче:

Как да работите с машина за сладолед

С множеството машини за сладолед можете да произвеждате до 1 литър сладолед или до 10 порции. Обикновено типовете машини са две – с ледогенератор или без. Ако нямате подобен, то стартирате с приготвянето на сладоледа, като добавите съставките за него в отредената за това купа.

Тъй като машината е без ледогенератор, то е належащо да охладите купата преди прилагане. Препоръчително е да я оставите в ледник или да престои авансово в студено помещение най-малко 24 часа преди работата с уреда.

Ако машината разполага с ледогенератор, това единствено може да ви улесни в допълнение. В този случай единствено би трябвало да поставите продуктите в купата и да настроите съответната стратегия. Обикновено наложителните съставки за изработката на сладолед включват захар, сметана, мляко и от време на време яйца. В допълнение можете да добавяте разнообразни вкусови съставки като ванилия, шоколад, ликьор, мед или плодове.

При работа с машината за сладолед би трябвало да бъдете деликатни във връзка с слаганото количество в купата. Тя не би трябвало да бъде препълняна догоре, защото по този метод ограничавате притока на въздух и смалявате пространството, в което той да циркулира свободно. По този метод целият развой на заледяване се забавя.

Друг значим съвет е след приготвянето на сладоледа да поставите фолио върху купата, преди да я закриете с капака. Така ще предотвратите сладоледът да стане на кристали или на скрежинки. Също по този начин е значимо да поставяте всяка съставна част постепенно и последователно, тъй като, в противоположен случай, сладоледът може да стане на бучки. Обикновено спомагателните съставки се поставят, откакто той стегне задоволително. Ако желаете да добавите алкохол към рецептата за сладолед, то е целесъобразно да го извършите след всички съставки, когато те към този момент са задоволително стегнали. В противоположен случай ще се получи затруднено заледяване.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР