Съдържание:Избор на програма за Зелена картаПодготовка на документи за Зелена

...
Съдържание:Избор на програма за Зелена картаПодготовка на документи за Зелена
Коментари Харесай

Как се печели зелена карта?

Съдържание:

Избор на стратегия за Зелена картаПодготовка на документи за Зелена картаМедицински документиДокументи за самоличностДокументи за обучение и професионален опитПопълване на молбаПодаване на молбатаВажни препоръки за печелене на Зелена картаКонсултация с адвокатСтриктно съблюдаване на сроковеПроследяване на измененията  Как се печели зелена карта?

Зелената карта е основен детайл в живота на доста чужденци, предоставяйки им постоянен статус и опция за развиване в новата им страна на престояване.

Зелената карта е документ, който се употребява като доказателство за легален статус на чужденец в страна, друга от тази, в която той нормално обитава.

Терминът постоянно се употребява в подтекста на политиката на Съединените щати, където Зелената карта (Green Card) е документ, предоставящ непрекъснат статус на престояване на чужденец в страната. Това значи, че лицето може да живее и работи в страната непрекъснато.

Притежаването на Зелена карта дава голям брой прерогативи, в това число независимост на придвижване и опция за работа без ограничавания. Ето за какво опитите за нейното приемане са многочислени, само че издаването й изисква избрани стъпки и механизми.

Как се печели Зелена карта?

Избор на стратегия за Зелена карта

Работна програма

Ако планирате да работите в дадена страна, проверете дали съществува работна стратегия, към която можете да кандидатствате. Различните страни оферират разнообразни стратегии за служащи, с които можете да спечелите Зелена карта.

Инвестиционна програма

Някои страни дават Зелени карти на лица, които влагат в страната. Ако изберете такава алтернатива за печелене на Зелена карта, то е добре да имате квалифициран добър и акуратен капиталов проект.

Подготовка на документи за Зелена карта

Медицински документи

Някои стратегии изискват медицински прегледи или съществуването на избрани имунизации, с цел да се придобие сполучливо Зелена карта в съответната дестинация.

Документи за идентичност

Ключов детайл от приемането на Зелена карта е да се приготви набор от документи за идентичност. Подгответе годен паспорт с задоволително период на годност. Обикновено се изискват и фотоси, които дават отговор на избрани стандарти.

Документи за обучение и професионален опит

Други значими документи за придобиване на Зелена карта могат да бъдат и документите за специалност или приключено обучение. За работните стратегии може да са нужни тези документи, с цел да се покрият критериите за съответната област.

Попълване на молба

Следващата стъпка за печелене на Зелената карта е да попълните молбата, която постоянно се дава онлайн. Проверете също по този начин дали е належащо да заплатите такса за обработка на молбата.

Подаване на молбата

Следващият стадий в кандидатстването за приемане на Зелена карта е подаването на молбата. Тук е значимо да бъдете прецизни в изпълняването на периодите, тъй като това може да ви коства позитивния отговор на финала. След това изчакайте обработката на молбата, която може да отнеме друго време според от програмата.

Ако молбата ви е утвърдена, ще получите съобщение за това. След приемане на уведомлението, се следват инструкциите за приемане на Зелената карта.

Важни препоръки за печелене на Зелена карта

 Печелене на зелена карта?

Консултация с юрист

За да спечелите Зелена карта, е значимо да се консултирате с имиграционен юрист, с цел да се уверите, че изпълнявате всички условия и процедури.

Стриктно съблюдаване на периоди

Внимавайте да подавате молбата в период и да извършите всички нужни стъпки, с цел да не рискувате загубата на вашата Зелена карта.

Проследяване на измененията

Друг значим съвет за печеленето на Зелена карта е да проследявате всички трендове и промени. Имиграционните закони могат да се трансформират, по тази причина постоянно проверявайте за обновления, които да ви оказват помощ за сполучливото кандидатстване.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР