Съдържание:Ето как може да спестите пари за нов автомобил Колата

...
Съдържание:Ето как може да спестите пари за нов автомобил Колата
Коментари Харесай

Как да спестим пари за нова кола?

Съдържание:

Ето по какъв начин може да спестите пари за нов автомобил  икономисване на пари за нова кола

Колата е неизбежна покупка за всяко семейство. Тя улеснява извънредно доста нашето ежедневни и съкратява времето за всяко изминато разстояние.

Покупката на автомобил е инвестиция, която не би трябвало да бъде подценявана. При тази инвестиция е значимо да знаем, че сумата за покупка е евентуално към 60% от разноските, които ще я съпътстват, а точно поддръжка и съоръжение на автомобила.

Затова преди такава забележителна инвестиция, би трябвало да съумеете да изградите спестяващ механизъм, който да ви обезпечи нужния бюджет.

Новите коли имат своите преимущества и дефекти. От една страна, ще изискват по-малка поддръжка, ще бъдат по-нови, с повече функционалности и по-икономични. От друга страна, те се оказват в пъти по-голяма инвестиция от покупката на използвани коли.

Ето по какъв начин може да спестите пари за нов автомобил

Най-важната стъпка е да определите модел кола, който желаете да закупите. Оптималният вид е да не избирате прекомерно скъпа кола, а да се спрете на междинен вид, който да ви донесе по-малък разход и в същото време да дава отговор на вашите условия. Добре е да съобразите цената с вашия междинен приход и стандарт на живот, защото, в случай че превишите, можете да срещнете по-нататъшни финансови усложнения.

Друго значимо изискване е да си изградите график на бюджета. Можете да го разделите в секции, които да имат своето предопределение. Например от 100% бюджет, отделяте към 50% за битови сметки и домашен разноски, 30% за други нужди и ви остават 20%, които можете да отделите за спестявания.

 нова кола

Когато запазвате 20% от приходите си всеки месец, вие можете да изчислите почти какъв брой средства са ви нужни за покупката на автомобил и надлежно в какъв интервал от време ще можете да си я позволите.

Спестяването е развой, който не постоянно може да бъде очакван и сбъднат. Затова доста хора избират да прибягнат до друга опция – вземането на заем. Това е скица, която ще ви разреши да вземете мечтаната кола много по-бързо и в същото време не ви принуждава да изразходвате всичките си спестявания.

Независимо от това, тази опция крие своите дефекти като да вземем за пример лихвените стойности. Затова е добре да проведете обзорно изследване, да изследвате всички вероятни други възможности и по-късно да вземете рационално решение за вашия фамилен бюджет.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР