Съдържание:1. При слънце и жега2. При студ3. При консумация на

...
Съдържание:1. При слънце и жега2. При студ3. При консумация на
Коментари Харесай

Причини за зачервяване на лицето

Съдържание:

1. При слънце и жега2. При студ3. При консумация на алкохол и пикантни храни4. При мощни емоции5. Розацея или кожни болести  розацеята е причина за алена кожа ‹›  Електронен термометър за деца Препоръчано за теб:Електронен термометър за деца8.50 лева.Виж ››

В случай, че сте от дамите, които усърдно гримират лицето си, то едва ли пропускате да поставите и руж (или различен негов еквивалент) върху скулите си, с цел да придобиете по-свеж и сияен тип. Спазвайки пожеланията на Баба Марта " Весели засмени, румени червени! ".

Понякога обаче въобще не е належащо да използваме какъвто и да е макияж, с цел да изглеждаме румени. Защото освен скулите, а задачите ни бузи и лице почервеняват - нещо, което желаеме в действителност да избегнем. Това се дължи на разширението на кръвоносните съдове в повърхностния пласт на кожата на лицето ни и не постоянно е изключително приятна панорама.

Тук ще ви покажем кои са най-честите аргументи за изчервяване на лицето, а вие ще прецените сами какви ограничения можете да предприемете.

1. При слънце и горещина

Да, изцяло допустимо е лицето ни да се зачерви при несъразмерното му излагане на нездравословните слънчеви лъчи или пък, в случай че имаме причина да се потим. Последното може да е в следствие както на климатичните условия, по този начин и след тежки физически действия. Може лицето ви да се зачерви както след спорт, по този начин и след сауна или парна баня. Нормална реакция на кожата.

2. При мраз

Ако зимно време не носим ръкавици, кожата на ръцете ни като се изключи че изсъхва, стартира и да почервенява. Напълно естествена нейна защитна функционалност, с цел да може да се затопли. Това, което сполетява кожата на ръцете ни, се отнася и за кожата на лицето ни.

3. При консумация на алкохол и пикантни храни

 зачервяване на лицето

Ако прекалите с алкохола е напълно допустимо бузите ви да почервенеят, тъй като кръвта ви стартира да кипи, нагледно казано. Това важи и в случай че ядете прекомерно пикантни храни, изключително в случай че решите да си похапвате люти чушлета.

4. При мощни страсти

Чували сте израза " заруменявам от гняв ". Никой не го е измислил току-тъй. Когато сме подложени на прекомерно мощни страсти, лицето ни почервенява. Това може да се случи до момента в който сте подложени под стрес и напрежение или пък в случай че се чувствате засрамени. Но може да се случи и вследствие на позитивни страсти, в това число и по време на и след секс.

5. Розацея или кожни болести

Нарочно ги отделихме като понятия, тъй като от множеството експерти розацеята не се възприема като заболяване, а като хронично инфектиране на кожата. Но без значение дали зачервяването на лицето ви се дължи на розацея или на някакъв тип кожно заболяване, то отсреща са кожните лекари, които биха ви дали най-професионален съвет по какъв начин да методите към съответния кожен проблем.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР