Съдържание:1. Изберете адвокат според мнение на приятели2. Адвокат според мнения

...
Съдържание:1. Изберете адвокат според мнение на приятели2. Адвокат според мнения
Коментари Харесай

Как да изберем добър адвокат?

Съдържание:

1. Изберете юрист съгласно мнение на приятели2. Адвокат съгласно отзиви от обществените мрежи3. Според хонорара на адвоката4. Според адвокатската фирма, в която работи юристът  Добър юрист

Чували ли сте вица за това за какво акулите не нападали юристите? От професионална взаимност!

Да, по никакъв начин не е прелестно да ви се наложи да употребявате услугите на юрист. Знаем много приказки и вицове за тях, само че и без тях не можем. Как обаче да се спрем на в действителност добър юрист? Ето върху какво можете да помислите при избор на добър юрист.

1. Изберете юрист съгласно мнение на другари

Ако имате положителни другари, които са се сблъсквали към този момент с сходен на вашия проблем случай и са се срещнали с юрист, от чиито услуги са били удовлетворени, то евентуално е добре да им се доверите. Може би те в действителност са си имали работа с добър юрист.

2. Адвокат съгласно отзиви от обществените мрежи

В обществените мрежи несъмнено ще срещнете разнообразно мнение за еднакъв юрист и въпреки и да ви се постанова да отсявате информацията, тя може да ви бъде доста потребна. Проверете кое мнение е преобладаващо - дали на тези хора, които са били удовлетворени от съответния юрист, или на тези, които са останали разочаровани от методите и похватите му.

3. Според хонорара на юриста

 Добър юрист

Може да не ви наподобява доста меродавно да търсите добър юрист по отношение на хонорара, който ще изисква от вас, само че е значимо да поразсъждавате и в тази тенденция. Когато хонорарът на един юрист ви се стори прекомерно непретенциозен, най-логично е да се зарадвате. Но дали той не е по-скромен от хонорарите на останалите юристи, тъй като самият юрист не е задоволително добър? Или пък противоположното - откакто ви се коства, че юристът, към който сте се насочили, е прекомерно скъпо струващ, той може би в действителност е добър и смята, че неговите услуги си костват парите. Дали обаче вие можете да си го позволите? Вземете поради обстоятелството, че срещата с един юрист няма да е еднократна и си направете добре сметка какъв брой срещи с него биха ви били нужни. Или най-малко почти, с цел да можете да прецените почти какъв брой ще ви излезе цялото удоволдствие.

4. Според адвокатската фирма, в която работи юристът

Тук е добре да вземете поради няколко фактора - дали адвокатската фирма се употребява с положително име като цяло и дали местоположението ѝ е на комфортно за вас място. Както казахме в горните редове, срещите с юриста могат да са доста и би трябвало да прецените какъв брой в допълнение време и разноски ще ви костват разходките до съответната адвокатска фирма.

Вижте още: Кога ни би трябвало нотариус?

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР