Съдържание:1. Дозирано гладуване2. Кислородно гладуване3. Информационно гладуване4. Редовни физически тренировки5.

...
Съдържание:1. Дозирано гладуване2. Кислородно гладуване3. Информационно гладуване4. Редовни физически тренировки5.
Коментари Харесай

Активности, които удължават живота

Съдържание:

1. Дозирано гладуване2. Кислородно гладуване3. Информационно гладуване4. Редовни физически тренировки5. Интелектуален тренинг6. Емоционален тренинг7. Енергиен тренинг8. Психотренинг9. Секс тренинг10. Кръвопускане  Активности, които удължават живота ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Човек приблизително живее 60-80 години, само че въпреки всичко това са единствено числа, които с готовност може да променим. За тази цел би трябвало освен да се храним здравословно, само че и да водим деен метод на живот. Погрешно на мнението, интензивността може да е освен физическа, само че и умствена. Именно по тази причина единствено от нас зависи дали ще се погрижим за нашето здраве и по какъв начин тъкмо ще създадем това. Ето някои интензивности, които удължават живота:

1. Дозирано недояждане

Разбира се, че не приказваме за непрекъснато недояждане, а единствено за филтриране на тялото ни от нездравословните отрови. Целта на това упражнение е и потреблението на нашите вътрешни запаси. През този интервал можете да пиете единствено вода и нищо друго.

Според резултатите, след сходно активиране на виталните процеси в тялото ни, организмът ни укрепва и доста по-лесно ще може да се оправи с всяка една болест. Важно е да знаете, че това може да се прави не по-често от 1 път на месец като времето за недояждане е 1 ден.

2. Кислородно недояждане

 Дейности за дълъг живот

При нескончаем дефицит на О2, се получава хипоксия. Пълното неявяване на О2 пък може да докара до необратими промени в мозъка и даже до гибел. Във връзка с това нашето тяло има мощна антихипоксична система.

Това значи, че то може да се оправи с дефицита на О2, да вземем за пример когато плувате под водата. В науката това се назовава обезщетителен механизъм, който работи и при нас хората в този случай.

Йога практиките са извънредно потребни, в случай че желаете да удължите живота си. Всички сте чували за монасите от Тибет, които живеят дълги години и като че ли не стареят. Тайната им се дължи от елементи на другите дихателни извършения, които може да вършиме и вие.

Така да вземем за пример едно от тях е Кевала Кумбхака, което значи безспорна спокойна пауза. То се състои в прекъсване на дишането и цялостен мускулен покой. Паузата продължава толкоз, колкото можете да издържите. Редовните дихателни извършения са наложителни, в случай че желаете и вие да се радвате на здраво здраве дълги години.

3. Информационно недояждане

Всеки ден ни залива всякаква информация от света към нас, само че за жалост надалеч не постоянно новините са хубави. Целият този негативизъм оказва директно въздействие върху нашето самочувствие и здраве.

Филтрирането на цялата тази информация е много комплицирана задача, по тази причина от време на време би било потребно да прибегнете и до практиката осведомително недояждане. С нея ще можете да пречистите и мозъка си, което е не по-малко значимо, в случай че желаете и търсите тайната на дълголетието.

4. Редовни физически тренировки

 Физическото натоварване удължава живота

Говорейки за здраво здраве, няма по какъв начин да не споменем и постоянното физическо натоварване, което е доста значимо късче от пъзела, наименуван дългоденствие.

Спортувайте постоянно и бъдете дейни, тъй като единствено по този начин ще се чувствате освен уверени в силите си, само че и ще сте в действителност здрави. Можете да изберете разнообразни спортове - плуване, тичане, аеробика или даже национални танци. Всяка физическа интензивност е потребна за тялото ни.

5. Интелектуален тренинг

Ако сте от хората, които отделят по-малко време на четенето на книги, тогава може би е време да измененията това. И в случай че в учебно заведение ни карат да четем по този начин наречената наложителна литература, която не постоянно е забавна, то като възрастни вие сами избирате четивото си.

Ако не упражнявате постоянно и мозъка си, то с времето и годините той ще стартира да атрофира, получавайки по-малко О2 и хранителни субстанции. Именно по тази причина с цялостна мощ може да се каже, че дългожителите са безконечните студенти, тъй като те постоянно желаят и получават нови и нови познания. Тренирайте мозъка си, тъй като единствено по този начин ще можете да постигнете цялостна естетика със себе си.

6. Емоционален тренинг

 Тайната на дългия живот е в управлението на страстите

Понякога страстите ни пречат да мислим трезво. Колкото и мощна душeвност да имаме, въпреки всичко не сме от желязо. Нормално е да вземем за пример раздялата с непосредствен човек да ни съкруши.

Целия този набор от страсти обаче е потребен за нашето здраве, по тази причина не потискайте възприятията си. Ролята на прочувствения тренинг е недооценена. И да, има позитивни и негативни страсти, само че не можем да ги разделяме на неприятни или положителни, тъй като всички те в една или друга степен са нужни и способстват за удължаването на живота.

7. Енергиен тренинг

За всеки един развой в тялото ни, то се нуждае от несъмнено количество сила. Именно по тази причина може да прибегнете до разнообразни тактики, които подтикват този развой като да вземем за пример масажа. С него се подтиква енергийния продан, при който броя на преносимите електрически заряди внезапно се усилва заради дразненето на екстерорецепторите.

8. Психотренинг

 Удължаване на живота

В забързаното всекидневие, което водим, с цел да бъдем дългожители, ще би трябвало да имаме много мощна и тренирана душeвност. В противоположен случай даже и дребния стрес ще ви съкруши и ще отключи редица болести. Трябва да сте подготвени за всичко и да владеете съвършено своите страсти и усеща, да бъдете собствен личен психотерапевт.

За задачата можете да употребявате разнообразни способи като да вземем за пример класическия. Според него, заспивайки и събуждайки се, би трябвало да повтаряте въображаемо някаква формула за самовнушение. Тя би трябвало да е къса и точна.

Например това може да са думите Аз съм млад, здрав и радостен или друга, която сте си измислили вие. Именно в тези моменти нашата душeвност е най-податлива на самовнушение и организма ни елементарно се поддава на сходни операции отстрана на мозъка ни. Тренирането на душeвността е измежду най-важните действия за дълъг живот.

9. Секс тренинг

Физическата непосредственост и приятност са не по-малко значими стъпки, в случай че желаете да се радвате на здраво психическо и физическо здраве дълги години. И най-малкият проблем е това, че функционално тези органи могат отчасти да атрофират. По-страшните неканени посетители са туморите и хронични възпалителни процеси.

10. Кръвопускане

Задачите, които извършва кръвта в нашето тяло, са в действителност доста - превоз на О2, хранителни субстанции, хормони, въглероден диоксид, метаболитни артикули, присъединяване в терморегулация, контролиране на водно-солевия баланс, имунна отбрана.

Именно по тази причина с кръвопускането се подтиква хемопоезата, храненето на тъканите и клетките, газообмена, ендокринната система, терморегулацията, водно-солевия метаболизъм и имунната система, което е доста потребно за тялото ни.

Следвайки тези елементарни стъпки, вие ще можете да се радвате на благополучен живот. Важно да е правите интензивностите за удължение на живота постоянно и доста скоро ще усетите, че вашето общо положение и самочувствие ще се подобрят.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР