Съд във Франция нареди на лекарите да подновят дейностите за

...
Съд във Франция нареди на лекарите да подновят дейностите за
Коментари Харесай

Поддържането на живота на мъж във вегетативно състояние предизвика полемика във Франция

Съд във Франция подреди на лекарите да възобновят дейностите за поддържане на живота на мъж, който от години е във вегетативно положение, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Френски медии оповестиха по-рано, че дейностите за поддържане на живота на Венсан Ламбер са били прекъснати. Решението е било подкрепено от брачната половинка му, само че неговите родители са се оповестили твърдо срещу.

Съдът подреди на болничното заведение, където се намира Ламбер, да възобнови грижите по поддържане на живота му, до момента в който комитет на Организация на обединените нации прегледа подадена от родителите му тъжба, сподели техен юрист, който дефинира постановлението като " голяма победа ".

Това е следващият епизод от яростна правна борба, разделила фамилията на Ламбер и обществеността във Франция. Съпругата му, негов племенник и други родственици поддържат решението за прекъсване на поддържането на живота му, а родителите му и други близки са срещу.

Ламбер е в така наречен " непрекъснато вегетативно положение " след тежка автомобилна злополука през 2008 година Родителите на Ламбер водиха и изгубиха каузи във френски съдилища и в Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ), пробвайки се да предотвратят края на животоподдържането му.

Европейски съд по правата на човека през вчерашния ден отхвърли молбата на родителите да спре процедурата по преустановяване на медицинските грижи за сина им. Съдът уточни в изказване, че ищците не са предложили нито едно ново всъщност съображение, вследствие на което да промени позицията си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР