Съд в Словения осъди днес 22-годишна жена на две години

...
Съд в Словения осъди днес 22-годишна жена на две години
Коментари Харесай

2 г. затвор за словенка, отрязала ръката си заради застраховка

Съд в Словения осъди през днешния ден 22-годишна жена на две години затвор по тази причина, че преднамерено отрязала ръката си с циркулярен трион, с цел да получи застрахователно обезщетение, съобщи Асошиейтед прес.

Районният съд в Любляна съобщи, че Юлия Андлешич се договорила с приятеля си лявата ѝ ръка да бъде отрязана до китката в дома им в словенската столица при започване на 2019 година Тя беше приета за отговорна за опит за застрахователна машинация.

Около година по-рано тя подписала контракти с пет разнообразни застрахователни компании, показва съдът. Жената трябвало да получи обезщетение в размер на над 1 милион евро - към половината незабавно, а останала част - на постоянни месечни вноски.

Нейният другар беше наказан на три години затвор, а татко му получи условна присъда. Двамата я откарали в болница, като декларирали, че се е наранила, до момента в който режела клони.

Властите обявиха, че те не взели със себе си отрязаната китка, с цел да са сигурни, че увреждането ще остане непрекъснато. Полицията обаче я разкрила и тя била пришита на мястото си.

Прокурорите обявиха, че дни преди случая сътрудникът на Андлешич търсил информация в интернет по какъв начин работят изкуствените ръце. Обвинението твърди, че това е още едно доказателство, че са го създали преднамерено.

По време на процеса дамата пледира почтена, като съобщи, че в никакъв случай не би отрязала ръката си непринудено.

"Никой не желае да бъде сакат ", съобщи тя пред съда. "Младостта ми беше погубена. Загубих ръката си на 20 години. Само аз знам по какъв начин се случи ".

Процесът притегли огромно публично и медийно внимание в дребната алпийска страна.

"Смятаме, че присъдите са обективни и съответни и ще изпълнят задачата си ", съобщи арбитър Мариета Дворник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР