Дело Lakhimpur: Доживотен затвор за изнасилване и обесване на сестри от Индия

...
Съд в северния индийски щат Утар Прадеш осъди двама мъже
Коментари Харесай

Съд в северния индийски щат Утар Прадеш осъди двама мъже на доживотен затвор за изнасилване и уби две сестри далитки миналата година.

Други двама осъдени бяха признати за виновни за унищожаване на доказателства и бяха изпратени в затвора за по шест години. Осъдените вероятно ще обжалват във Върховния съд.

Тийнейджърките бяха намерени да висят на дърво в квартал Лакимпур през септември.

Ужасното престъпление направи заглавия и предизвика глобално възмущение.

Полицията арестува шестима души - четирима от тях бяха осъдени в петък, докато се чакат присъди срещу двама непълнолетни.

В петък специален съд, който се занимава с дела за защита на деца от сексуални престъпления (Pocso) осъди двама от четиримата възрастни за отвличане, гангстер и убийство на момичетата.

В понеделник съдия Рахул Сингх описа престъплението като „най-рядкото от редките“ и каза, че доживотните присъди на двамата осъдени ще „текат до последния им дъх“ . Те също така са осъдени да платят 41 000 рупии ($500; £390) всяка като глоба.

Бяха открити телата на двете сестри - на 17 и 15 години обесени на 14 септември близо до дома им в село Тамоли Пурва, малко над 200 км (124 мили) от столицата на щата Лакнау.

Изнасилването и убийството на сестри разбива индийското семейство

По-малко от 24 часа след престъплението полицията арестува всичките шестима заподозрени.

Полицията каза, че момичетата са били приятели с някои от обвиняемите и са били „охотно отиде" с тях на техния мотор. Те казаха, че обвиняемите са изнасилили и удушили момичетата, докато са оказвали натиск върху тях да се оженят и по-късно са ги обесили на дърво с помощта на техни сътрудници.

Но семейството на момичетата постави под въпрос разследването и твърдеше, че сестрите са били отвлечени от обвиняемия извън дома им.

Твърдението на полицията също беше оспорено от семействата на обвиняемите, които казаха, че синовете им са невинни.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР