Съд в Русия отхвърли вчера второ обжалване на деветгодишна присъда

...
Съд в Русия отхвърли вчера второ обжалване на деветгодишна присъда
Коментари Харесай

Руски съд отхвърли второ обжалване от Алексей Навални срещу 9-годишната му присъда

Съд в Русия отхвърли през вчерашния ден второ обжалване на деветгодишна присъда от опозиционния водач Алексей Навални, оповестиха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Четиридесет и шест годишният съветски политик излежава присъдата в строго охраняван затвор. Тя беше постановена през март за машинация и пренебрежение към съда.

Навални е най-яростният критик на съветския президент Владимир Путин. Той беше задържан, откакто се прибра в родината си от Германия, където се възстановяваше от отравяне с нервопаралитик - нападение, за което упреква Кремъл. Руските управляващи отхвърлят тези изказвания.

Опозиционният водач е наказан на две и половина години затвор за нарушение на гаранция - присъда, която Западът осъжда, определяйки претекстовете за нея като политически.

През март тази година Навални беше наказан на девет години по друго дело - за заграбване на средства от него и фондацията му, както и за засегнатост на арбитър по предходен правосъден развой. Тогава той още веднъж дефинира претекстовете за обвиняванията като политически, а първото му обжалване беше отхвърлено през май.

Задържането на Алексей Навални провокира най-сериозните митинги в Русия през последните години. В отговор държавното управление на Путин стартира репресии против неговата организация, съратниците и последователите му.

Няколкото престъпни следствия против Навални будят у сподвижниците му опасения, че Кремъл има намерение да го държи зад решетките вечно, отбелязва АП.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР