Съд в Русия осъди 72-годишна пенсионерка на 5 години и

...
Съд в Русия осъди 72-годишна пенсионерка на 5 години и
Коментари Харесай

Пенсионерка обяви руските убити, осъдиха я на затвор

Съд в Русия осъди 72-годишна пенсионерка на 5 години и половина затвор поради две известия, считани за враждебни към съветската войска в Украйна, предава БГНЕС.

От пресслужбата на съда в град Чахти, в югозападната област Ростов, оповестиха, че Евгения Майборода е приета за отговорна за " разпространение на погрешна информация " за армията и за приканване към " екстремистки дейности ".



Тя ще би трябвало да изтърпи присъдата си в наказателна колония с " общ режим " за " издание на наличие на страницата си във " ВКонтакте " - съветска обществена мрежа.

Според профилираната неправителствена организация " Сетевие Свободи ", която оказва помощ на политически пандизчии, обвинената е споделила " информация за броя на убитите съветски бойци " и " прочувствено видео " за спора.

Майборода обяснила, че е разгласила тези известия, тъй като " брат ѝ е бил под руините на постройка, разрушена от пукотевица в Днепър ", в Централна Украйна.

Тя се признала за отговорна, само че отказала да признае, че е работила от " ненавист ", както я упреква прокуратурата, показват от " Сетевие Свободи ".

От началото на офанзивата на Кремъл против Украйна през февруари 2022 година хиляди руснаци, които подлагат на критика войната, са санкционирани, а десетки са наказани на дълги периоди затвор. Повечето опозиционни дейци са в пандиза или са напуснали Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР