Съд в Перу осъди на 20 години и шест месеца

...
Съд в Перу осъди на 20 години и шест месеца
Коментари Харесай

Бившият президент на Перу бе осъден на 20 години за корупция

Съд в Перу осъди на 20 години и шест месеца затвор за корупция и пране на пари , предава „ BBC “.

Прокурорите настояват, че той е взел 35 млн. $ подкупи от бразилска строителна компания, на която е бил предоставен контракт за създаване на път в южната част на Перу.

78-годишният Толедо е заема президентския пост сред 2001 и 2006 година Той беше задържан преди пет години в Калифорния, където живееше и работеше от доста години, и екстрадиран в Перу предходната година.

Бразилската компания Одебрехт призна, че е платила милиони долари подкупи на длъжностни лица в Латинска Америка и Съединени американски щати, с цел да си обезпечи държавни поръчки .

Съдия Инес Рохас съобщи, че перуанците са „ имали доверие “ на Толедо като техен президент, „ отговарящ за ръководството на обществените финанси “ и виновен за „ отбраната и обезпечаването на вярното “ потребление на ресурсите. Рохас удостовери, че той е „ измамил страната “, предава „ Асошиейтед прес “.

Толедо отхвърля обвиняванията против него и в понеделник постоянно се усмихваше и на моменти се смееше, изключително когато съдията говореше в понеделник, отбелязва осведомителната организация.

През 2019 година различен някогашен перуански президент, Алан Гарсия , се простреля , когато полицията дойде в дома му, с цел да го арестува поради обвинявания в рушвет, свързани с компанията Odebrecht, която от този момент е сменила името си на Novonor.

Други двама някогашни перуански президенти – Педро Пабло Кучински и Оланта Умала, също са разследвани по случая „ Одебрехт “.

Провежда се митинг пред постройката на Министерство на вътрешните работи

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР