Съд в Лондон призна 18-годишно момиче за виновно в подготовката

...
Съд в Лондон призна 18-годишно момиче за виновно в подготовката
Коментари Харесай

18-годишна беше призната за виновна за планиране на атентат в Британския музей

Съд в Лондон призна 18-годишно момиче за отговорно в подготовката на терористичен атентат в Британския музей. Тя е най-младата обвинена последователка на терористичната организация " Ислямска страна " във Англия, съобщи БГНЕС.
Присъдата на обвинената ще бъде оповестена след шест седмици. Според обвиняването Сафаа Булар е имала желание да пътува в Сирия, с цел да се ожени за войник от " Ислямска страна ", с който си пишела в обществената мрежа Telegram. След като получила уведомление, че той е погубен, тя решила да приготви атентат в Британския музей. Нейната 22-годишна сестра и 44-годишната им майка по-рано бяха приети за отговорни в обмисляне на терористични атентати. За да прикрие проектите си, фамилията кодирало диалозите си, употребявайки изрази от книгата на Луис Карол " Алиса в Страната на чудесата ".
По данни на вътрешното министерство на Англия общо 400 души са арестувани в страната през предходната година по съмнение, че са забъркани в закононарушения, свързани с тероризъм.
Нивото на терористична опасност във Англия е несъмнено като " съществено ", което е предпоследната степен преди най-високото – " сериозно ". Полицията и спецслужбите са предотвратили през последните пет години 25 терористични атентата, планувани от радикални ислямисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР