Съд в Аржентина разреши на шест руски гражданки да влязат

...
Съд в Аржентина разреши на шест руски гражданки да влязат
Коментари Харесай

Самолети, пълни с бременни рускини, летят към Буенос Айрес

Съд в Аржентина позволи на шест съветски гражданки да влязат в страната . Бременните рускини пътуват за Буенос Айрес , столицата на Аржентина, само че в началото им е отказано влизане. Всички рускини са били арестувани в началото на територията на летището.

Властите на южноамериканската страна обаче са разтревожени от нарасналия се доста в последната година поток от рускини в късна бременност, като подозират, че единствената им цел е да получат " комфортен " аржентински паспорт.

" Те не са задържани ", съобщи представител на имиграционните служби и добави, че сега се водят договаряния за връщането им назад. Това обаче не е елементарно: дамите са пристигнали без компаньон, с малко пари, без билети за връщане и бременни допълнително от 30-ата седмица , заяви английският вестник " Гардиън " в събота.

След като 33 бременни съветски гражданки са пристигнали в Аржентина с един полет в четвъртък вечерта, миграционните управляващи направиха изказване. Ръководителят на миграционната работа на Аржентина Флоренсия Кариняно съобщи, че отводът за влизане на руснаците се дължи на подозрението, че са дали погрешна информация за задачата на пътуването. Според тази информация рускините влизат в страната като туристки, макар че всички са били в напреднал етап на бременност.

Аржентина дава поданство на децата , родени в страната, а техните родители могат да получат позволение за непрекъснато престояване, последвано от аржентински паспорт. Освен всичко друго това им дава право и на безвизово влизане в страните от Европейския съюз.

" Не можем да им позволим да ни лъжат нахално ", съобщи Флоренсия Кариняно

Бременни дами и преди са идвали в Аржентина, с цел да родят там, само че след нахлуването на Русия в Украйна страната се сблъсква с повишен приток на бременни " туристки ".

През миналата година в страната са влезнали общо към 10 500 бременни съветски гражданки , а потокът от бременни рускини е изключително повишен след август 2022 г . Около половината от тях са били в последния триместър от бременността.

Адвокатът на арестуваните на летището рускини Кристиан Рубилар съобщи пред локални медии, че клиентките му се пробват да избягат от войната и репресиите , защото изразяването на противоречие с съветската политика е обвързвано със затвор. " В режима на Путин едно противоречие с войната е задоволително, с цел да влезе човек в пандиза или членовете на фамилията му да бъдат изпратени на фронтовата линия ", споделя той.

Ръководителят на миграционната работа обаче е уверен, че това не е по този начин. Властите са наблюдавали към 7000 случая, в които дамите се завръщат в Русия незабавно след раждането , оставяйки пълномощие на аржентинските си юристи да уредят документите за поданство на бебетата, а по-късно и на родителите.

" Проблемът е, че те идват, раждат деца и по-късно напущат Аржентина, с цел да не се върнат в никакъв случай повече. Не можем да им позволим да ни лъжат нахално, потвърждавайки, че са туристи, а в действителност не са ", споделя Флоренсия Кариняно.

Аржентинските управляващи са почнали следствие на този тип " туризъм " .
 Повече от четири хиляди руснаци, напуснали страната, са се отказали и от поданство
Повече от четири хиляди руснаци, напуснали страната, са се отказали и от поданство

Това са данни за предходната година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР