Съд присъди близо 2.1 млн. паунда (2.8 млн. долара) обезщетение

...
Съд присъди близо 2.1 млн. паунда (2.8 млн. долара) обезщетение
Коментари Харесай

Банкер получи $2.8 млн. обезщетение заради шапка на вещица на бюрото си

Съд присъди близо 2.1 млн. паунда (2.8 млн. долара) обезщетение на някогашен банкер поради виктимизация и полова дискриминация, откакто тя разкрила шапка на магьосница на бюрото си.

Обезщетението, което би трябвало да получи 50-годишната Стейси Макън, някогашен чиновник на френската капиталова банка BNP Paribas, се счита, че е измежду най-големите присъждани в миналото от арбитражен съд по труда във Англия, написа Insider.

Макън намерила "голяма черна шапка на магьосница в жанр Хелоуин " пред компютъра си, откакто пристигнала на работа една заран, съгласно показаните пред съда доказателства.

Бившият персонален помощник на Макън свидетелствала в съда, че шапката се появила, откакто предната вечер група сътрудници мъже се върнали пияни в офиса. След като видяла шапката, Макън била очевидно смутена.

Самата Макън е декларирала в съда, че била обект на пренебрежителни мнения от страна на свои сътрудници мъже. Тя декларирала, че един от нейните шефове постоянно я пренебрегвал с думите "Не в този момент, Стейси. " Фразата била употребена толкоз постоянно, че други нейни сътрудници почнали също да я употребяват в групови чатове.

В решението за отсъждане на обезщетение се споделя, че Макън се лекувала за леко обезпокоително и депресивно разстройство след 2018 година, когато напуснала работа в BNP Paribas.

Решението за приемане на обезщетение идва, откакто Макън печели делото си през 2019 година Тогава тя също по този начин твърди, че е получавала доста по-ниско възнаграждение, спрямо сътрудниците си мъже.

Съдията по делото е отсъдила, че BNP Paribas би трябвало да заплати на Макън 2 081 449 паунда (2.8 млн. долара). То е било повишено, тъй като от BNP Paribas не са се извинили уместно на Макън.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР