Съд потвърди глобата от 100 хиляди лева глоба за ТЕЦ

...
Съд потвърди глобата от 100 хиляди лева глоба за ТЕЦ
Коментари Харесай

Съд потвърди глобата от 100 хиляди лева глоба за ТЕЦ “Бобов дол”

Съд удостовери санкцията от 100 хиляди лв. санкция за Топлоелектрическа централа “Бобов дол ”, съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

Наказателното разпореждане на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда – София е във връзка със формиран акт за установено нарушаване по Закона за запазване на околната среда, след осъществена през март 2022 година изключителна инспекция.

Съд удостовери санкцията

Дружеството не е изпълнило наложително изискване по сложно позволение, вследствие на което не са подхванати ограничения за ограничение на излъчванията на прахообразни субстанции.

Досега съдът е удостоверил наложени имуществени наказания в размер на 704 000 лева

Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ в Димитровград краткотрайно спря работа след инспекция от Регионалната ревизия по околната среда и водите в Хасково.

Редовният мониторинг е открил  изпускане на неорганизирани излъчвания в обилни количества от индустриалната площадка на горивната апаратура.

“Искаме да бъдат чути хората, които са на митинг на автомагистралите. Да се вземе поради това, което те желаят и да се стигне до съглашение с цел да може да се освбодят пътищата и да продължим работа.

Това съобщи пред камерата на SafeNews изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа “Бобов дол ” Любoмиp Cпacoв.

“Премиерът Денков няколко пъти излъга до момента. Основно това, че се говореше за 2038 година, че нищо няма да се стопира. А в изпратените проекти даже не попада 2038 година ”, изясни той за какво в началото са отказали среща с премиера.

“Това, което мога да кажа, че всички са на прав път. Да си отстояват своите претенции и да търсят своето право ”, разяснява Спасов пред SafeNews.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР