Сачева: Бихме подкрепили кабинет с третия мандат без наше участие. Политическият

...
Сачева: Бихме подкрепили кабинет с третия мандат без наше участие. Политическият
Коментари Харесай

Сачева: Бихме подкрепили кабинет с третия мандат без наше участие


Сачева: Бихме подкрепили кабинет с третия мандат без наше присъединяване. Политическият дебелоглав ни докара до тук, тъй като това,
което през днешния ден се предлага от Политическа партия
в действителност е неубедително повтаряне на това, което ние предложихме. Така Деница Сачева от ГЕРБ коментира връчването на втория мандат на „ Продължаваме Промяната “ по 

„ Ние предложихме първоначално на сформирането на този парламент да се съберем всички политически партии, да създадем своите политически цели, да ги оформим в политически документ,
който да бъде признат и въз основата
на този политически документ да се търси единодушие за държавно управление. Сега виждаме, че концепцията се обръща – единствено, че вместо да се търси едно необятно политическо единодушие, се прави опит предизборната стратегия на Политическа партия да бъде наложена като национални цели на цялото Народно заседание, сподели Деница Сачева – народен представител от ГЕРБ.
Тя добави, че подобен метод
няма по какъв начин да срещне поддръжката на политическите партии. И не инцидентно Политическа партия може да разчитат на гласовете на „ Демократична България “, което остава мистерия за мен за какво поддържат сходен метод на правене на политика, добави Сачева.

„ Тази декларация, която се предлага, – на процедура доста точки в нея са национални цели на страната, а не на Политическа партия – да вземем за пример, Шенген, тематиката за сините карти, дигитализацията, КПКОНПИ, и доста други “, добави Сачева.
„ Този опит да се упражняваме на
държавно ръководство демонстрира спора – ние не одобряваме, че някой се пробва да заобикаля институциите и закона, и да не почита държавността. Някой предлага предизборната си стратегия да бъде утвърдена
от цялото Народно събрание и да бъде утвърдена
за национална цел. Коя политическа партия си разрешава това – по тази логичност всяка партия може да си предложи програмата и да желае да се гласоподава “, изясни депутатът от ГЕРБ.
Политическа партия непрестанно приказваха за потентност
и храброст, нека в този момент забележим по какъв начин ще осъществят мандата и каква поддръжка ще получат те. На процедура множеството неща, заложени в Програмата, към този момент се осъществят, даже от служебното държавно управление.
Даже и военната помощ – тя бе гласувана
с гласовете и на ГЕРБ, а без нас щеше да е невероятно да се прати помощ на Украйна, добави Сачева, представена от БГНЕС.
Това е липса на политически опит и предвидливост,
 неяснота какво съставлява ръководството и държавността, добави Сачева.

Направихме всичко допустимо да покажем метод – дали сме и сигнали сега, че ще участваме в реализацията на кабинет с третия мандат без наше присъединяване, като задачата е да се осъществят същински национални цели, приключи Сачева.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР