Съчетанието от сок от круша, сладък лайм и кокосова вода

...
Съчетанието от сок от круша, сладък лайм и кокосова вода
Коментари Харесай

Индийски учени откриха най-доброто лекарство срещу махмурлука

Съчетанието от сок от круша, сладостен лайм и кокосова вода съставлява най-хубавото лекарство против махмурлук, настояват индийски учени от химико-технологичния институт в Мумбай.

За да основат тази чудотворна напитка, откривателите са проучили резултата на разнообразни хранителни артикули върху два ензима, виновни за разграждането на алкохола. Оказва се, че най-ефективни са крушата, сладкият лайм, кокосовата вода, сирената, краставицата и доматите.

Със сигурност обаче ще се съгласите, че сиренето няма място в една напитка. Ето за какво учените основават напитка от круша (65 процента), сладостен лайм (25 процента) и кокосова вода (10 процента). Тя усилва интензивността на единия ензим с 23 %, а на другия - със 70.

„ Махмурлукът се отличава с голям брой неприятни признаци, само че също така носи и опасности за здравето, които могат да се отразят на нашето всекидневие “, разяснява ръководителят на изследването проф. Рекха Сингал.

Според индийските учени бихте могли в допълнение да облекчите махмурлука с консумирането на напитка със сирене, краставици и домати.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР