Събуйте обувките. Когато сте на ливадата, по пясъка на плажа,

...
Събуйте обувките. Когато сте на ливадата, по пясъка на плажа,
Коментари Харесай

Събуйте обувките, ходете боси

Събуйте обувките. Когато сте на ливадата, по пясъка на плажа, в градината, даже теренът да не е еднакъв, или когато стъпвате по камъните в реката – вашите крайници ликуват, в случай че са боси. Родители и деца имат единствено изгода.

Босото вървене ни прави освен по-стабилни, само че има и куп изгоди за здравето и за душeвността. Кои са те?

1. Намалява риска от изкълчване и пострадвания

Обувката трансформира естественото придвижване на крайници. Това е изключително изявено при децата. Когато крачето им е плътно в обувка, ставите се натоварват, а мускулите – отслабват. Колкото по-слаби са те, толкоз рискът от изкълчвания и пострадвания нараства.

Дори най-удобната обувка трансформира анатомия и формата на стъпалото. Тя нарушава механизма на придвижване, трансформира центъра на тежестта и разпределението ѝ.
Експерти настояват, че преди изобретяването на обувките, сме били по-здрави. И дават образец с хората от племето Зулу, които до ден сегашен вървят боси, и които са по-здрави от европейците.

2. Допирът до земята прави акупунктурен масаж

Стъпалото е по този начин сензитивно както и пръстите на ръцете. На квадратен сантиметър в него са съсредоточени най-вече рецептори. Всички те се " разсънват ", когато вървим боси, интензивно масажирайки биологично дейни точки - над 72 хиляди, съгласно китайската медицина. Всяка от тях е обвързвана с един или различен вътрешен орган и засилва работата му.
Така ходенето необут реализира най-хубавият естествен масаж. Чувствителните микрокомпютри на краката излъчват импулси към цялото тяло, успокояват напрежението и разсънват позитивни страсти

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР