Събуждате се трудно, чувствате се недоспали и много уморени от

...
Събуждате се трудно, чувствате се недоспали и много уморени от
Коментари Харесай

9 скрити причини да се чувствате постоянно уморени

Събуждате се мъчно, чувствате се недоспали и доста изтощени от сутринта и нямате сила за нищо. Искате единствено да свърши следващият работен ден, да се приберете и да се излегнете на дивана.
Оказва се, че може да има доста аргументи да се чувствате изтощени даже и да сте се наспали. Вижте кои са те и по какъв начин да се преборим с тях:

1. Липса на течности
Дори и най-слабата дехидратация на организма може да провокира неприятни чувства като зашеметяване и изнемощялост. Затова не забравяйте да пиете вода най-малко по 8 чаши дневно. А хората, които спортуват или се усещат изтощени, количеството би трябвало да е още по-голямо.

2. Недостиг на магнезий
Нисък разход на сила, чувство за уязвимост, отмалялост и изтощение… Това са едни от най-често срещаните признаци на магнезиев недостиг. Изследване сподели, че приемът на 300 до 1000 мг магнезий на ден, потиска признаците при хронична отмалялост и психическо безсилие.

3. Не приемате задоволително желязо
Когато тялото няма задоволително червени кръвни телца, с цел да придвижват О2, появява се безсилие. А това се случва, когато не приемате задоволително желязо. В подобен случай обаче е нужно да си извършите проучвания и да се посъветвате с доктор каква е повода за недостига на желязо в организма ви. Сами може да си помогнете, като похапвате храни с богато наличие на желязо като морска храна, ядки и семена.

4. Нездравословна храна
Откажете от сладките изкушения. Продуктите с огромно наличие на захар и елементарни въглехидрати внезапно покачва нивото на кръвната захар, също по този начин и внезапно спада. Тези амплитуди могат да ви накарат да се чувствате изнемощели.

5. Пропускате закуската
Вашето тяло би трябвало да е добре заредено, няма по какъв начин да се усеща добре, в случай че не сте си изяли закуската. Тя е горивото на организма след нощния сън и доста значима за тялото.

6. Вашият смарт телефон
Хубаво е да изключите техниката час-два, преди да заспите. Не дръжте телефона си покрай вас и наложително спирайте интернета, когато си лягате. Дори не допускате какъв брой постоянно сънят ви се прекъсва поради писукането или вибрирането на телефона ви. Със сигурност тези известия не са ви нужни през нощта и може спокойна да ги видите сутринта.

7. Прекалявате с работата
Ако казвате „ да “ на всеки, който ви желае нещо, носите прекомерно доста дини под една мишница. Не се залъгвайте, че постоянно ще кипите от сила. Ако сте се захванали с милион задания и сте напрегнат, рано или късно ще изпушите и умората ще ви надвие. Отделете си най-малко един час дневно за себе си – повярвайте, сами ще разберете какъв брой е значимо това и за физическото, и за психическото ви здраве!

8. Стрес
Мозъкът употребява доста сила, когато сте уплашени, което е причина за обособяване на адреналин. Вие се нуждаете от този адреналин, по тази причина е значимото да се пробвате да избягвате напрежението. Медитацията и дълбокото дишане са отлични средства, които може да употребявате, с цел да се освободите от напрежението.

9. Мръсни климатици
Климатиците и рядкото им разчистване са съществена причина за умората и отпадналостта, която някои от нас усещат при нескончаем престой в затворени пространства. Ако не се чистят постоянно, следствията са следните: „ Вие страдате непрекъснато от една изнемощялост, чувствате се изтощени, носът ви тече, кихате, можете да получавате и пристъпи, главоболие, унесеност — това са типичните прояви на този „ синдрома на болната постройка " и води до недобрата работоспособност на хората. Голяма битка е в тези грамадни здания да може човек да бъде доведен до положение да не се поддава толкоз доста на въздействието на климатиците ", споделя един от водещите алерголози у нас акад. Богдан Петрунов.

Ако повода не е в никое от нагоре изброените неща, и казусът продължава макар смяната в навиците, консултирайте се с доктор. Постоянната отмалялост може да се дължи на заболяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР