Събуждаш се посред нощ и сърцето ти бие ускорено. Отнема

...
Събуждаш се посред нощ и сърцето ти бие ускорено. Отнема
Коментари Харесай

Ето какви тайни разкриват сънищата ви

Събуждаш се измежду нощ и сърцето ти бие ускорено. Отнема ти известно време, с цел да осъзнаеш, че не си отишъл на изявление за работа, облечен единствено с хавлия, а това е било единствено сън.
В взаимозависимост от това кой съновник ревизирате, можете да откриете, че сънят ви разкрива безпокойствие за работата ви, възприятие на позор или разстройване или може би даже, че във вас дреме надълбоко прикрит ексхибиционист.
Имайки поради всичко това, правилно ли е, че сънищата могат да разкрият най-дълбоките ни секрети?
Сънищата могат да разкрият потребни неща за живота ни, само че без значение от това в какво ви кара да вярвате Холивуд или обичаният ви разказ, няма изследвания, доказващи, че сънищата могат да разкрият подсъзнанието ни. „ Наистина няма научни проучвания, които да поддържат тази позиция ”, споделя Диъдри Барет , психолог и откривател на сънища от Медицинското учебно заведение в Харвард. „ Сънищата не съдържат знаци. Никой речник или съновник не може да ви каже какво в действителност значи един сън ”, сподели тя, представена от уеб страницата „ Лайв Сайънс.
Хората от дълго време търсят смисъла на сънищата. Жителите на антична Месопотамия и античните египтяни са вярвали, че те са послания от боговете. Древните гърци и римляни са ги употребявали, с цел да предсказват бъдещето.

Но вярата, че знаците в сънищата носят секрети истини за нас самите, идва от психолога от XIX в. Зигмунд Фройд .
Той допуска, че сънищата действат като един тип извършване на предпочитание, разкривайки нашите надълбоко потиснати стремежи.
От времето на Фройд науката за сънуването се разви и допуска една действителност, която е малко по-светска от препоръчаната от Фройд. Сънищата не са загадъчни или фантастични. Всъщност сънуването наподобява доста повече на мисленето ни денем, в сравнение с може би осъзнаваме.
Но това не значи, че сънищата нямат смисъл. Изследвания сочат, че до момента в който сънуваме, ние просто обработваме същите ползи, мемоари и терзания, които нормално ни занимават денем. „ Имаме пожелателни мечти, мислим за закани и страхове, мислим за обществения си живот и околните си ”, споделя още Барет.
„ Следователно сънищата имат психическо значение като уголемение на нашите будни мисли и терзания ”, изяснява Г. Уилям Домхоф , откривател на сънища в Калифорнийския университет в Санта Крус. Проучванията сочат, че сънищата са по-често правдоподобни разкази от ежедневния ни живот, в сравнение с сходство на екшън филми. С изключение на случаите, когато се случи нещо в действителност необичайно в съня ни, като да вземем за пример майка ти да се трансформира в Опра Уинфри .

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР