Събудихме се от изстрелите, мястото, където живеем, беше най-засегнато. Преместихме

...
Събудихме се от изстрелите, мястото, където живеем, беше най-засегнато. Преместихме
Коментари Харесай

Българка, евакуирана от Судан: Хора умираха по пътя! Стояха по дни, няма кой да ги прибере

Събудихме се от изстрелите, мястото, където живеем, беше най-засегнато. Преместихме се в по-безопасен регион, а по-късно и на 30 км от Хартум. Там животът беше съвсем естествен. Цяла седмица нямаше ток и вода. Това съобщи на летището българка, която се прибра от Судан.
Николета Борисова изясни, че е женена за суданец и живее от 45 години в Судан. „ Искам да изразя благодарностите си към посланика ни в Египет, със светкавична интервенция съумя да ни провежда и да ни дава верните координати по най-безопасните зони и да се придвижим до евакуационните центрове. Посланикът ни непосредствено се включваше в връзката ни, доста добра работа беше свършена от Ситуационния ни център. Показваха ни направления – по въздух и сухопътно “, описа тя.
Нещата в Судан се задълбочават всеки ден от ден на ден. Ние в Хартум нямахме ясна визия тъй като не можехме да отличим военните самолетите от тези на Силите за въздушна поддръжка. Надяваме се нещата да се оправят бързо. Хиляди хора напуснаха границата към Египет. Тримата ми сина останаха там. Бяхме включени в немския аероплан за евакуация. Йордания се погрижиха за нас и ни нахраниха “, съобщи тя, представена от Нова. Съпругът ѝ съобщи, че се надява да се реализира помирение, защото обстановката е доста неприятна.
Марияна Илиева също се прибира от Судан, където живее в последните 5 години, и споделя, че връзките са били доста зле. „ Хора умираха по пътя, по два-три дни стояха и нямаше кой да ги прибере. Мародерите влизаха и ограбваха. Хората си пускаха храна през стената, а пазеха пост по време на Рамазан “, спомня си тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР