Събрали сме се над 25 000 души на 1 май,

...
Събрали сме се над 25 000 души на 1 май,
Коментари Харесай

Йончева: Дойде време България да поведе битката си за справедливост, достойнство и свобода

Събрали сме се над 25 000 души на 1 май, тъй като пристигна време България да поведе своята борба за правдивост, достолепие и за своята независимост.

Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева по време на митинг-протеста във връзка Международния ден на труда. Тя акцентира, че на никой народ тази независимост не е дадена наготово. „ Още на 1 май 1886 година в Чикаго хората излизат по улиците, с цел да защитят правото си на 8-часов работен ден. Тази борба за обществени права се придвижва в Европа и през днешния ден имаме 8-часов работен ден, независимост на словото, обществени права, обществената отбрана и платено майчинство “, напомни тя и попита - къде в действителност е България през днешния ден.

„ Вече 12 година сме част от Европейски Съюз, само че изобщо не се приближава до него. Борисов захвърли България в кьошето на Европейски Съюз и е на път да я извади от Европа. Взехме всички вероятни последни места във всяка една сфера. Днес имаме властническо ръководство и само нашето участие в Европейски Съюз ни избавя от диктатурата “, безапелационна е Йончева.

Тя акцентира, че в България към този момент 10 години ръководи „ бандата на Бойко “, само че тя е на път да се разпадне, тъй като всички виждат машината за обир, която тя е провела. „ Тази тайфа трансформира общините във феодални владения, където човек, в случай че не е непосредствен до властта, не може да успее. Работещи българи са превърнати в работещи небогати. 40% от популацията на България са на прага на общественото изключване и това е констатация на Европейска комисия “, сподели още лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “. Според нея сме се трансформирали в страна, където в случай че нямаш средства, не можеш да получиш положително опазване на здравето – то се е трансформирало в бизнес или акт на състрадание. „ Какво става със свободата на медиите? Само преди 11 години бяхме на едно място с Франция, през днешния ден сме отвън Европа “, акцентира тя. По нейните думи Европа ни споделя, че проведената престъпност и властта са едно и също нещо и еднообразно мачкат медиите в България. 

Йончева съобщи, че корупцията е опасност за българската национална сигурност, тъй като източва 11 милиарда евро всяка година. „ За всеки, който покаже тези корупционни практики, властта вади огромната бухалка, в която са превърнати държавните институции, по този начин както при започване на 90-те години Борисов изваждаше дребната бухалка “, добави тя. Според данни на Световната банка загубите на България от корупция са 22% от Брутният вътрешен продукт. „ Това не е корупция, а обир. С тези пари 2,5 млн. българи могат да получат междинни заплати. Тази сума е три пъти по-голяма от бюджета за опазване на здравето. Тази сума може да бъде употребена за възобновление на българската стопанска система с висока добавена стойност и българите да не бъдат белите плебеи на Европа, в каквито се трансформират нашите съграждани “, уточни Йончева.

Тя акцентира, че „ Българска социалистическа партия за България “ освен установи този обир, а дава съответни решения и опция. Йончева напомни, че с помощта на борбата на левицата, България е в Европа, в България към този момент не се употребява второ качество храна. „ Имаме своя обществена и икономическа стратегия, която ще разреши в Европа да има общ стандарт за минимална работна заплата и пенсия. Ние ще съживим българското село, тъй като в този момент, в случай че отидете в българските села, те са в състояние- все едно се намираме във война – опустошени, обезлюдени и хората са обезверени “, разяснява Елена Йончева. Според нея това е по този начин, тъй като държавното управление води политика за заличаване на дребните и междинни стопанства. „ Над 7 милиарда евро са дадени за селскостопански дотации, само че те се употребяват неефективно. 70% от дотациите се дават на едрите земевладелци - под 100 компании, а в България има регистрирани над 90 000 аграрни производители “, изясни тя.

„ Днес борбата е освен за Европейски Съюз и за България, ние ще победим, само че би трябвало да стартират такива промени, посредством които България да победи и на 26-и май да заслужи свободата си “, заключи Елена Йончева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР