Събрахме няколко прости, но действително работещи съвета, които биха могли

...
Събрахме няколко прости, но действително работещи съвета, които биха могли
Коментари Харесай

Как да отгледате бебе без баби и бавачки

Събрахме няколко елементарни, само че фактически работещи съвета, които биха могли да ви оказват помощ, до момента в който гледате бебе, само че без войска от баби и бавачки. Някои сте ги чували, други ще ви се сторят сложни за осъществяване, само че повярвайте – всички са тествани. Дано да сме ви от изгода:

Спете, когато спи и бебето

Недоспиването е главният проблем на всички млади майки, а единственият метод да се преборите с това е да спите, когато спи и бебето. Да, мъчно е, само че го приемете като жизненоважна нужда, припадайте в леглото всякога, когато бебето затвори очи. Няма значение дали е през деня или нощем, дали имате да вършите нещо или не. Дори и да не спите, а просто да лежите със затворени очи – отново се брои за отмора. Много майки знаят за това предписание, само че не го съблюдават, и по времето, когато бебето спи, правят домакинска работа. Не го правете – лягайте като боец дружно с дребното, по този начин ще сте най-малко малко отпочинали и домакинската работа ще ви върви по-бързо.

Правете неща, които обичате

Добре, не ви се удава да спите с бебето, само че за домакинската работа се разбрахме – зарязвате я. Ако въпреки всичко не можете да пандизите очи, не губете време в обществените мрежи, с цел да гледате супермайките по какъв начин се оправят с живота и с тялото си след раждането. Четете книги, за които преди този момент не сте имали време, гледайте разтоварващи сериали или пък тренирайте – въобще, доставяйте си нужната доза ендорфини, тъй като ще имате потребност от тях. Хапването на сладки неща също се брои.

Не си поставяйте огромни цели

Добре, да погледнем нещата в очите – не сте съумели денем и да подредите, и да изперете, и да изгладите, и да излезете с детето на разходка, и да сготвите. Нормално, разполагате единствено с 24 часа, от които по-голямата част са отдадени на бебето. Планирайте такова количество задания, които можете да свършите. А в случай че не може да прецените тъкмо какво, правете най-необходимото, без да се тормозите, че не сте свършили останалото. Това е доста значим съвет и ще ви избави от свърхочакванията, които имате за себе си – не го забравяйте.

Споделяйте отговорностите си и молете за помощ

Не се опитвайте да вършиме всичко сама. Разберете се с колегата да си поделяте домашната работа. Ако пък чакате посетители, въобще не се тормозете да ги натоварите да създадат за вас нещо потребно. По-добре да купят памперси или тоалетна хартия, в сравнение с детска дрешка, която дребното ще израсте след две седмици.

Не игнорирайте техническия напредък

Съвременната битова техника от дълго време не е лукс, а нужда. И не става дума единствено за пералнята. Кухненският робот прави прелестна работа, както и прахосмукачката-робот. Използвайте ги и сметнете какъв брой време ви икономисват.  

Използвайте услуги

Където е безсилна техниката, идва на помощ човешката мощ. Доставка на артикули и подготвена храна за у дома, почистващи услуги, хора, които разхождат кучето и не на последно място – бавачка за няколко часа – всичко това може да организирате за няколко минути и в множеството случаи – онлайн.

Правете всичко дружно с детето

То е доста малко, с цел да ви оказва помощ фактически, само че в действителност може да вършиме доста неща дружно. Да се къпете, да пазарувате, да плащате сметки, да вършите домакинска работа – изключително, в случай че ползвате слинг или различен модел бебешка раница.

Общувайте и завързвайте нови другарства

Социалната изолираност е едно от сериозните тествания за младите майки. Дали ще се запознаете с някоя друга пред педиатричния кабинет или на детската площадка – няма значение. Всички вие имате потребност от другарство. И скоро ще ви се наложи или да предложите, или на вас да ви се отзоват на помощ във връзка на някой наболял майчинско-детски проблем.

На забравяйте за колегата си

С идването на бебето сътрудникът ви постоянно се усеща пропуснат. Опитайте се да не допускате това. Дайте и на него време да се наслаждения на общуването с дребното и не го тормозете за дребни недомислия. Освен това, обезателно намерете време, с цел да бъдете с него уединено, да си поддържате връзка – без значение дали става дума за пет или петнадесет минути.

Помнете – това е краткотрайно състояние

За страдание или благополучие, децата фактически порастват бързо. Съвсем скоро ще можете да си поддържате връзка с дребното като съвсем с огромен човек и даже ще му възлагате несложни задания. И не е изключено някъде там да осъзнаете, че желаете още едно дете.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР