Саботирайки заседанията на регионалната комисия в Народното събрание през миналата

...
Саботирайки заседанията на регионалната комисия в Народното събрание през миналата
Коментари Харесай

ПП: ГЕРБ и ДПС оставят България без пътна поддръжка

Саботирайки съвещанията на районната комисия в Народното събрание през предходната седмица, ГЕРБ и Движение за права и свободи са създали по този начин, че след 30 септември да няма поправки и поддръжка на районната пътна мрежа.

Това обявиха на брифинг в коридорите на Народното събрание членовете на отрасловата комисия от " Продължаваме промяната " Настимир Ананиев, който е и ръководител на комисията, и Йордан Терзийски.

" След като публичните поръчки се забавиха извънредно доста и след това бяха прекъснати, в този момент ни слагат в доста деликатната обстановка пътната поддръжка да бъде прекъсната след 30 септември. С тази проява на непросветеност мисля, че се прикриват избрани зависимости.

Направихме всичко допустимо да удължим този период, само че за жалост видяхме безотговорното държание на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които бойкотират освен работата в Народното събрание, само че и в комисии, където на експертно равнище би трябвало да решаваме проблеми. Политическите игри са едно, само че когато става въпрос за пътната сигурност и живота и здравето на хората, не би трябвало да се вършат взаимни отстъпки " , сподели Терзийски.
 Караджов: За провалените поръчки е отговорен Петков Обновена
Караджов: За провалените поръчки е отговорен Петков

Караджов да освободи ръководителя на АПИ, желае Петков

" Имахме желание да решим част от проблематиката, като предложихме в сряда да се разплатим с всички правилни компании в този момент, незабавно. Тъй като считаме, че както бизнесът би трябвало да бъде правилен към страната, по този начин и страната да бъде правилна към бизнеса. Входирахме предложение да удължим решението на Народното събрание, което приехме за април, обвързвано с разплащането за настоящ ремонт и поддръжка.

Искахме да увеличим периода от септември до ноември - с два месеца, защото 30 септември се пада по средата на идната предизборна акция, когато няма да има парламент, а единствено длъжностен кабинет, който ще бъде с вързани ръце ", добави на собствен ред Настимир Ананиев.

И добави - " правилните компании ", които се дефинират въз основа на отчета на междуведомствената комисия, формирана от представители на финансовото и районното министерства, са били 21% от изпълнителите на публични поръчки.

Към момента въпросът е следният - съгласно решението на Народното събрание от края на април, когато бяха платени 50% от дължимите към пътния бранш средства, срокът на анексите за удължение на договорите е до 30 септември, когато няма да има работещ парламент, т.е. няма по какъв начин да се работи законно по пътни поправки след тази дата, до момента в който идващ парламент не реши друго. Как следователно може да се ремонтира въпреки всичко нещо? Оказва се, през спешни поправки и разплащания.
 Властта желае нови поръчки за пътни поправки, въпреки и с риск да са по-скъпи
Властта желае нови поръчки за пътни поправки, въпреки и с риск да са по-скъпи

Настимир Ананиев: Има стопански процеси, които биха довели до по-високи цени

" Служебният кабинет се слага в една доста сложна обстановка за може би някакви спешни заплащания, като няма да бъде изчистен самият проблем. Ще бъде подложен напрегнат идващия районен министър ", уточни ръководителят на районната комисия.

Ананиев още веднъж упрекна АПИ, че е прекратила новите публични поръчки за настоящ ремонт и поддръжка и обори думите на районния министър Гроздан Караджов, който преди дни изясни, че пътната организация е направила това след 6 решения на Комисията за защита на конкуренцията, че изискванията по тези поръчки били само в интерес на страната.

" Има информация на ДАНС, където доста ясно е казано. Имаме седем публични поръчки, като единствено по две от тях има мнения на Комисия за защита на конкуренцията, за третата не са изчакали такова решение. Мотивите, които сподели министър Караджов тотално се разминават със справката на ДАНС. Там написа, че поръчките са върнати, тъй като няма период за връщане на гаранция, няма период за издаване на документи, което е доста тежка корупционна процедура. "
 Пътищарите стопират митинги, чакат диалози със служебния кабинет
Пътищарите стопират митинги, чакат диалози със служебния кабинет

Обвиняват Кирил Петков, Асен Василев, Андрей Цеков и Настимир Ананиев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР