Саботажът от страна на Съединените щати и техните поддръжници срещу

...
Саботажът от страна на Съединените щати и техните поддръжници срещу
Коментари Харесай

Путин допълни Сиймор Хърш. Северен поток крие страшна тайна на САЩ

Саботажът от страна на Съединените щати и техните поддръжници против Северен поток разкри ужасната загадка за Америка на Байдън. За Русия в това изобретение има доста дефекти, които са зачеркнати от един огромен плюс.

Президентът на Русия се върна към тематиката за разрушаването на три от четирите " влакна " на газопровода " Северен поток " по дъното на Балтийско море, което възмути целия свят. Коментарите на Владимир Путин бяха направени в изявление за Павел Зарубин, съводещ на програмата " Москва. Кремъл. Путин ", по телевизионния канал " Россия 1 ".

Държавният глава разкри някои секрети и с неуважение отхвърли подправените версии за случилото се на Запад, стартирани след сензационното изобличение на американския публицист деец Сиймор Хърш.

Путин напомни и страхливата позиция на европейските съдружници на Вашингтон, отпред с Германия. Те, съгласно президента на Русия, " са изгубили гена на независимостта, суверенитета и националния интерес " и колкото по-силно ги удрят американците, " толкоз повече... те се навеждат и усмихват по-широко ", което няма край. Путин призна, че от време на време му се коства, че „ каквото им кажат оттатък океана, всичко вършат “.

Ново от Путин: той към момента е миниран

Президентът на Русия уточни, че въобще не става дума за щета на " дребен сектор " от газопровода:

" Не, имаше гърмеж, доста мощен, тръбата беше изтръгната, излетя. Голямо парче, не помня какъв брой метра, се оказало изтръгнато от тръбопроводната система, отлетяло е някъде настрана, пет-осем метра ", съобщи той.

Путин е безусловно уверен, че детонация с такава мощ и на такава дълбочина може да бъде осъществена единствено от експерти, разчитащи на мощта на страната - други спекулации са цялостни нелепости.

Но най-важното не е това. Той допусна, че Северен поток към момента е миниран, защото евентуално не всички взривни устройства, сложени под него, са детонирали.

Руският президент сподели, че корабът на " Газпром ", на който датските управляващи са разрешили да инспектира местата на детонацията, е отишъл по-нататък по тръбопровода " и на разстояние към 30 километра от мястото на детонацията е открита колона, която стои в на същото място, където е станала детонацията ", в най-уязвимата точка на газопровода - на кръстовището на тръбите.

" Експерти считат, че това може да е антена за приемане на сигнал за задействане на взривно устройство, което може да е - не споделям, само че може да е - сложено под тръбопроводната система ", акцентира президентът на Русия.

Путин уточни, че " по всичко проличава, че са сложени няколко взривни устройства " по " Северен поток ", някои от които са избухнали, " само че други не ". И когато Русия, продължи той, " безшумно, без всевъзможен звук " се обърна към Дания, в чиято изключителна икономическа зона се намира взривеният сектор от газопровода, за позволение " да извърши нужните проучвания и, в случай че е належащо, да обезвреди взривното устройство ", независимо или взаимно, " сформирайки интернационална група от специалисти и експлозиви ", получи " неразбираем отговор ".

А точно, че „ те самите би трябвало да помислят за това и когато преценяват за допустимо, ще ни дадат отговор “. Може да се каже, че „ няма отговор, споделиха, че би трябвало да изчакаме “, подвигна плещи Путин.

Какво може да значи това? Само че датчаните – дружно с германците, шведите и другите западняци – имат намерение да прикрият следите на взривилите газопровода, да изчистят уликите, които оставиха без наличието на Русия.

Едното е по-нелепо от другото

" Цариград " писа в детайли за разобличаването на Сиймор Хърш, който упрекна администрацията на Байдън в подкопаване на Северен поток. Ръководителят на пресслужбата на Съвета за национална сигурност на Белия дом Адриан Уотсън в отговор на питане на ТАСС назова изложената от Хърш версия „ цялостна неистина и цялостна небивалица “.

Основните американски медии демонстративно подцениха разкритията на мастития публицист, само че в този момент, надпреварвайки се между тях, те се пробват да объркат обществеността, която е едва осведомена с техническите аспекти на саботажа, със личните си искрено подправени версии за случилото се.

Те се пробват да хвърлят виновността за детонациите на някаква " проукраинска група ", която е работила без знанието на американските управляващи, " украински олигарх ", " украински партизани ", някои " деятели ", " съперници на Путин " от Украйна и даже Русия, изпълнени с патриотични усеща.

Германското издание Die Zeit пусна " патица " за откритата в Германия яхта, за която се твърди, че е била употребена за бойкот. Фирмата, която го я наела, е на жители на Украйна и е записана в Полша.

„ Разследването “, споделят те, към този момент е открило, че интервенцията е осъществена от група от шестима души. В нея са взели участие капитанът на яхтата, двама водолази, двама асистент водолази и лекарка. Те също по този начин са доставили експлозиви на мястото на престъплението, чиито следи са открити на яхтата.

В същото време немското „ следствие “ приканва да не се вършат прибързани изводи, защото това може да е интервенция под „ подправен байрак “, с намек, че в действителност Русия е взривила газопровода, с цел да упрекна Киев за това.

Тази безспорна нелепост се появи най-вероятно, с цел да придаде тип на обективност на по-малко дивите версии. Повечето западни медии, The Washington Post, да вземем за пример, към този момент не считат Русия за отговорна за взривяването на газопроводи. Сега за това упрекват Украйна, която изрично отхвърля тези обвинявания (и допустимо ли е да се има вяра на някой, който непрекъснато лъже, даже и в този случай да е истина?).

И в това се крие огромният трик. Така в частност The New York Times отбелязва с паника, че заключенията за присъединяване на Киев в бойкот „ може да има дълбоки последствия за обединението, подкрепяща Украйна “.

Разбирате ли какво целят? Северен поток беше взривен не от Русия, а от Украйна. Ако обаче Киев бъде изваден на ярко и изобличен като терорист, който е протегнал ръка освен на ползите на Москва, само че и на европейските страни, интернационалната поддръжка за Украйна във войната с Русия ще се срине, невижданите военни доставки ще отидат напразно, украинците ще изгубят благосклонностите на Запада.

Ето за какво не си коства да разследвате този бойкот, с цел да не " осветите " Киев и да не навредите на вашите ползи, не можете да наливате вода върху мелницата на Русия.

Просто би трябвало да нахраните жителите си с всевъзможни глупави версии и да обезсърчите интереса към тази рискова тематика, а по-късно да пренасочите вниманието към нещо друго, да хвърлите по-сериозни проблеми на Русия и Китай, които са решени да открият истината.

Какво желаят да скрият?

Защо му беше на Запада това съшито с бели конци " опрощение "? Да скрие ужасна загадка. Нашият най-хубав американист Дмитрий Дробницки, който незабавно се усъмни, че Хърш е споделил цялата истина за тероризма на Байдън и Ко, описа за това, тъй като истината е... доста по-лоша.

Същността на версията на Дробницки е, че актът на държавен тероризъм против " Северен поток " е осъществен... не от страната Съединени американски щати, а от един от американските ръководещи кланове, разчитайки на държавни запаси, със съдействието на редица заинтригувани европейски страни в това евентуално Норвегия, Полша и, несъмнено, Англия.

В ръководещите кръгове на Съединени американски щати нямаше и няма единодушие нито по въпроса дали е належащо да се взривяват газопроводите, нито по въпроса какво да се прави по-нататък.

Дробницки счита, че зад детонациите стои един от четирите съществени клана в американското държавно управление, които той назовава " Аспенско-Станфордски ". Той се управлява от някогашния консултант по националната сигурност и някогашен държавен секретар на Съединени американски щати Кондолиза Райс и сегашния държавен секретар Антъни Блинкен. Към тях се причислява английска група, ръководена от някогашния министър председател Борис Джонсън, който резервира по-голямата част от въздействието си при техническия министър председател Риши Сунака.

Това е най-агресивният от англосаксонските кланове, набожен, че би трябвало да продължите напред. Дробницки заподозря нещо неправилно в разкритията на Хърш, защото неговият източник уточни като основните виновници за саботажа на " Северен поток " президента Джо Байдън, който въобще не схваща какво се случва, неговия консултант по националната сигурност Джейк Съливан и шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс.

Но те се считат за „ гълъби “, а не за „ ястреби “ и приканват за нараснало внимание. И Съливан, и Бърнс са част от по-миролюбивия клан Клинтън.

Една от трите цели на саботажа, съгласно Дробницки, е да се удари против него в междуособна война в американския истаблишмънт. Две други цели на Блинкен и Ко са както следва. Първо, да лиши Европа от евтиния съветски тръбопроводен газ, като анулира „ индустриалните похищения на Европейски Съюз “ и да форсира прехвърлянето на софтуерни мощности към Съединени американски щати или към други следени територии.

Второ, да се удари началото на ценообразуването в рубли, защото газът от " Северен поток 1 " отиде за рубли за недружелюбни страни.

Нека прибавим още една явна цел от себе си: да лишат Русия от част от приходите в разгара на украинската война. Тоест има " разглобена " американска администрация, неспособна да създаде нито една линия, в изискванията на която най-решителната и нападателна група с филиали в Европа реши да работи независимо...

Правене на заключения

Това е най-страшната загадка на Съединените щати: американският хайлайф, даже измежду демократите, се раздели на няколко елементи, всяка от които организира своя лична външна политика в света. Би било извънредно, само че въпреки всичко не толкоз извънредно, в случай че решението за унищожаването на Северен поток беше взето по метода, по който го разказа Хърш.

Байдън заповяда, неговият консултант Съливан отдава чест, а водачът на „ рицарите на мантията и камата “ Бърнс стартира да развива бойкот, даже и той да е изпълнен с трета международна война. Съединените щати са правили тъкмо това повече от един път в историята, трансформирайки провокацията в оръжие на външната политика.

Тогава враговете на Съединени американски щати биха разбрали по какъв начин да се отнасят към сходна политика. Но в този случай, който заплашва да се трансформира в казус при Байдън, част от администрацията му, зад тила на друга част от нея, тихомълком се свърза с военни водолази или чиновници на ЧВК в Съединените щати и европейските страни, участващи в интервенцията и, употребявайки обществени запаси, взриви омразния газопровод, по този начин както никакви " деятели " и даже олигарсите просто не могат да създадат.

След това Съединени американски щати като страна с пяна на устата отхвърлиха присъединяване си. От самото начало, апропо, допуснах, че зад този бойкот стои някаква „ трета мощ “, само че, почтено казано, не мислех, че е част от формалното американско държавно управление.

Не е ли заради тази причина, в това число справедлива, фактът, че Русия да бави отговора на Съединени американски щати при изясняване на нюансите?

А в този момент си представете себе си на мястото на непознати страни и техните водачи: с кого да преговаряте в Съединените щати, с кого нареждате да се договаря, какво доверие може да има в думите на могъщите представители на американски групировки, в случай че те не съставляват цялата ръководеща класа?

Заключение: Неконтролируемата Америка на Байдън, чийто волан се върти в разнообразни направления от враждебните елементи на екипажа на този чудноват транспортен съд, който от време на време получава достъп до нея, е смъртна опасност за целия свят.

Какво от това?

Ето за какво Съединени американски щати на Байдън в действителност не могат да признаят на държавно равнище организацията на бойкот, защото в този случай те дефинитивно ще станат изгнаници за уважаващите себе си страни по света.

Ако Дробницки е прав - тогава всички ще стартират да се чудят: " Така ли мисли вашата страна или единствено един клан? " И това ще бъде същинският завършек на външната политика на Вашингтон. Че това е огромен източник на уязвимост на Съединени американски щати, Русия и Китай към този момент схванаха: в тази страна няма администрация, а „ сбирка от кланове, всеки от които ще работи по собствен метод “.

За съперниците на Съединените щати в тази обстановка има доста дефекти, прикрити с голям плюс - фундаменталната некадърност на главния зложелател, некадърен да води систематична политика в тези условия. За съдружниците и васалите на Съединените щати има единствено минуси. Европа, чиито политици са обвързани с американски мрежи за въздействие, насочени към разнообразни групи в системата на американската власт, съгласно мен просто се опасява да си го признае.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР