Съболезнования към близките на починалите пациенти. Здравната система работи в

...
Съболезнования към близките на починалите пациенти. Здравната система работи в
Коментари Харесай

Д-р Дариткова посочи кога ще се стигне до тотално затваряне

Съболезнования към околните на умрелите пациенти. Здравната система работи в режим на свръхнатоварване и случилото се не може да е клеймо върху всички работещи. Проверката ще откри отговорните и те ще понесат своето наказване.

Това съобщи в "Карай напряко " ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова

"Всички медицински лица неуморно и непрекъснато извършват своя дълг ", сподели тя.

"Смятам, че в случай че всеки един в системата, поеме своята отговорност, ще може да се оправим сполучливо с епидемията. Важно е пациентите да бъдат разпознати рано и изолирани рано. Трябва като има затруднение, да се преценят съответно дали индивидът би трябвало да бъде приет в болница ", добави тя.

"Всеки, който има потребност от болнично лекуване, го получава ", съобщи Дариткова. По думите й имаме задоволително добра реакция на болестта.

" Анализ на смъртността би трябвало да се направи, само че в този момент не е време на такова проучван е. Отговорността на медиците е ясна, само че и тази на обществото тряб ва да е ясна, тъй като в случай че не съблюдаваме ограниченията, болните ще продължат да нарастват ", съобщи Дариткова.

аст от пациентите се вслушват в медикаменти, които са оповестени от някой за панацея против К-19, и те стартират да ги пият профилактично. Това няма да помогне ", акцентира тя.

"Другите противоепидемични ограничения се уточняват всяка седмица във връзка със обстановката в страната ", акцентира тя.

"Ако се трансформират публичните настройки, досегашните ограничения, ще са задоволителни. Хората би трябвало да съблюдават ограниченията, да лимитират контактите, да съблюдават отдалеченост, в случай че имат признаци, да се карантинират. Ако това се съблюдава, ще ограничим разпространяването на болестта ", сподели Дариткова.

" Важно е да си наложим да съблюдаваме ограниченията, с цел да не се стигне до тотално затваряне . Трябва да се реши резултата от здравната рецесия и в следствие от икономическата рецесия ", съобщи депутатката.

Според нея в сегашния миг всички стопански субекти работят при ниска посещаемост, съблюдаване на отдалеченост и хигиена и на този стадий едно тотално затваряне би провокирало противоположна реакция. Тя акцентира, че това би се отразила и на психологичното здраве на нацията.

"Всяко едно обитаемо място може да наложи свои ограничения. Може да се наложи отдалечено образование на учениците или други противоепидемични ограничения. В този смисъл считам, че сме по-гъвкави и това ще даде своя резултат. Аз виждам плато на броя на инфектираните ", съобщи тя.

"Има огромен % хора, които прокарват болестта безсимптомно. Те не са заразни, били са заразни във времето. Тези, които са с антигенни проби, са заразни. Тези хора би трябвало да се изолират " , акцентира Дариткова.

По думите й всеки пациент би трябвало да прояви отговорност. "РЗИ карантинира всички контактни лица ", сподели тя.

"Препоръките за стягане на ограниченията би трябвало да идват от специалистите и те да обобщават мнението на всички практикуващи лекари ", съобщи депутатката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР