Събитията следват зададената логика.Прогнозираният категоричен избор на Иван Гешев за

...
Събитията следват зададената логика.Прогнозираният категоричен избор на Иван Гешев за
Коментари Харесай

Избраха Гешев. Ред е на Цацаров в КПКОНПИ

Събитията следват заложената логичност.

Прогнозираният безапелационен избор на Иван Гешев за основен прокурор към този момент е реалност. Въпросът е дали президентът Румен Радев ще има топки да не подпише отново декрет за назначението му и да отсрочи процедурата във времето.

Изборът на Гешев обаче е единствено първата крачка на прогресивните сили към една по-силна, по-ефективна народна власт, към правдивост, сполучливи промени, стопански растеж и разцвет. Втората ще е когато изберат сегашният основен прокурор Сотир Цацаров за началник на КПКОНПИ. И тогава актуалният ръководител на Върховния касационен съд проф. Лозан Панов и стоящите зад него мракобесни сили ще схванат кон фасул яде ли.

Антикорупционната комисия ще го подбере - дали поради жилището на брачната половинка му, или каквото там намерят за добре. След това Висш съдебен съвет "ще вземе отношение ", прогресивните сили ще провеждат митинги, ще изискат оставката му и в последна сметка ще се стигне до предварителното преустановяване на мандата на шефа на Върховен касационен съд.

И следва третата стъпка към цялостното демократично благополучие - избират КОЙ за ръководител на Върховен касационен съд. С ДАНС не се получи, само че с този състав на Висшия правосъден съвет и с това политическо статукво - гаранция Франция, както се споделя. И след това триумвиратът Гешев - Цацаров- КОЙ стартира да пали и гаси лампите в благата ни страна.

Очевидно несъгласните с тази последователност на събитията нямат кой знае какъв избор, с изключение на да си купят еднопосочни евтини самолетни билети за чужбина. Преди финансовият министър и държавното управление да са се разбързали и за първи път в света да вкарат еко-данък за самолетите. При това без да имаме държавна самолетна компания, която да кяри от цялата история.

Те би трябвало да побързат да го създадат, преди ръководещата коалиция да е премислила и на идващия политически съвет да реши да не се заплаща освен първия ден от болничната отпуска, а изобщо да не заплащат болнични. А страната да откри метод да се обезщети при летален излаз за самия болен...

Така че тичайте, братя, до момента в който не ви е тръшнал грипът. И до момента в който има евтини билети!

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР