Събитията с щурма на парламента и върнатият мандат на БСП

...
Събитията с щурма на парламента и върнатият мандат на БСП
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Закъснелият отказ от мандант на БСП предоврати гражданска война

Събитията с щурма на Народното събрание и върнатият мандат на Българска социалистическа партия несъмнено са най-драматичните събития през 1997 година. Страхувах се, че сме на ръба на революция. Това щеще да ни отдалечи от участие в НАТО и Европейски Съюз. Така президентът Петър Стоянов стартира коментара си за прословутата сруща с Николай Добрев и Георги Първанов и връщането на мандата от Българска социалистическа партия.
От встъпването си в служба приканих 7-10 пъти Българска социалистическа партия да не прави държавно управление. Казах им, че искренно се надявам, да не изпълнят мандата си, добави той.

Дойдоха с директория с готово държавно управление. По Конституция трябваше да взема досието и внеса в параламента. Втори кабинет на Българска социалистическа партия означаваше революция. Казах, че не мога да направя това. Заради очевидния боязън, че в България може да се случи непопоравимото, изясни Стоянов.

Свиках Конституционен съд и там всички партии споделиха, че Българска социалистическа партия би трябвало да се откаже от мандата. Отвори се пътя за нови избори, уточни той. Според Петър Стоянов Българска социалистическа партия не се е отказала сама от мандата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР