Събитията от вчера са знак за натрупано напрежение, че и

...
Събитията от вчера са знак за натрупано напрежение, че и
Коментари Харесай

Кметът на Габрово: Нашата задача е да вдъхваме доверие в гражданите

" Събитията от през вчерашния ден са знак за насъбрано напрежение, че и институциите не съумяха да употребяват всички законови механизми за попречване на казуса. " Това съобщи пред радио „ Фокус “ – Велико Търново кметът на Габрово Таня Христова по отношение на зародилото през вчерашния ден напрежение в града.

Тя изрази оскърбление от всичко, което се случва в Габрово и напомни, че мотивът за размириците бе нахлуване над продавач-консултант в търговски обект от трима роми в неделя вечер.

„ Считам, че най-важното в този сериозен миг е институциите да не си прехвърляме отговорността между тях. Нашата роля и нашата задача е да вдъхваме доверие и религия в жителите, че при пораждане на проблем решенията, които се взимат, са най-правилни, навременни и в поддръжка на реда и справедливостта. Считам и че всички, включително и общината, сме виновни за опазване и гарантиране на спокойствието в нашия град. Именно в тази посока през вчерашния ден издадох заповед, с която заповядвам на органите на Министерство на вътрешните работи ясни ограничения, с съответни задължения, които да подсигуряват спокойствието и да предотвратят възможни вълнения “, изясни Таня Христова. Тя добави, че следва доста неща да се преценяват и да се подхващат съответни дейности. Освен това кметът на Габрово акцентира, че това, което в този момент институциите би трябвало да вършат, е да вдъхнат доверие на хората.
В Габрово към момента има засилено наличие на полиция и жандармерия, заради което ситуацията е спокойна.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР