Събитията от последния месец, а именно успешните атаки на Азербайджан

...
Събитията от последния месец, а именно успешните атаки на Азербайджан
Коментари Харесай

Ако не вкарваш ти, ще вкарват на теб

Събитията от последния месец, а точно сполучливите офанзиви на Азербайджан против Армения и на Хамас против Израел, за следващ път потвърдиха валидността на добре познатата спортна логичност „ в случай че не вкарваш ти, вкарват на теб “ във връзка с международната политика.

И Азербайджан, и Хамас се поддържаха в добра форма през последните години: те активизираха обществото, приготвиха го идеологически, интензивно напомпваха армията с оръжия и техника, интензивно образоваха армията, възприеха опита от актуалните въоръжени спорове, в това число от Специалната военна интервенция и така нататък

Армения и Израел лежаха на лаврите си. Някои яздят на лаврите на успеха, състояла се преди повече от двадесет години, до момента в който други яздят на лаврите на мита за най-силната и софтуерно напреднала войска в Близкия изток. И въпреки идеологическата машина да изглеждаше работеща и мобилизираща популацията, всичко това не беше истина. И държавното управление, и обществото живееха в илюзии за силата си, които при конфликта с действителността се разсейваха за ден-два.

Изглежда, че това са специфични случаи, само че в случай че си спомним борбата сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати, тогава същата обстановка се случи и там. Съединени американски щати се готвеха за война, макар думите, пропагандата и медиите, т.е. не разрешиха на опашката да върти кучето. Съюз на съветските социалистически републики одобри концепцията за спокойно взаимно битие, като че ли вярваше, че всичко е свършило. А какво ще кажете за вашата сфера на въздействие и какво въздействие има, към този момент не е нужно да се борите за живота си.

Отплатата за това изменничество и идиотизъм на елитите беше разпадането на страната и гибелта на милиони руснаци през „ блажените “ 90-те години заради беднотия, неприятна медицина, възходящ алкохолизъм, бандитски войни и така нататък Платихме висока цена за разпадането на страната. Армения занапред ще би трябвало да я заплати.

А бъдещето на Израел към момента е забулено в мъгла. Досега нито един от сюжетите (от Третата международна война или основаването на страната Палестина до просто промяната на един министър-председател на Израел с друг) не е придобил нужната мощ.

Зад всеки от сюжетите стоят авторитетни играчи, само че до момента никой не е почнал да употребява причини, които биха могли да се трансфорат в „ casus belli “ за една от страните в спора. Съединените щати струпват своите въоръжени сили в района: самолетоносачи, морски пехотинци, изтребители и бомбардировачи. Иран организира огромни военни учения в седем провинции.

Израел сложи армията в бойна подготвеност и организира готовност. Египет, Ливан и Йордания покачиха бойната подготвеност на своите армии. Генералните щабове на арабските страни и Иран организират постоянни съвещания по обстановката.

Въпросът е, че заради сложността на района, през днешния ден никой не може даже почти да каже какво естество ще придобият събитията, в случай че настъпят някакви форсмажорни условия. В същото време не можем да отхвърлим играта на трети сили. Например, някой ще извърши офанзива против иранската атомна електроцентрала в Бушер. Всички ще мислят за Израел и ще стартира кръвопролитие. Но в реалност това ще бъдат ССО на Британия, чиято цел е да предизвикат спор в Близкия изток, който да обхване Съединени американски щати и Европа, до момента в който те самите остават релативно настрана.

Или, да вземем за пример, спорът ще стартира да избледнява, Съединени американски щати ще притиснат всички към земята и ще им кажат да си налягат парцалите и да се опасяват, в този момент няма да има Трета международна война, към момента имаме Тайван под носа си. И тогава израелските военни и генералният щаб, осъзнавайки, че Бенямин Нетаняху, с поддръжката на Вашингтон, е оживял, ще подхващат (под прикритието на Хамас) някаква провокация (например удар по нуклеарния център в Димона) с цел да го съборят.

И Б. Нетаняху, който ще бъде вкаран в капан от такава режисура на въпроса, няма да има различен избор, с изключение на да предприеме радикални стъпки в отговор и да разгласи, че Хамас стои зад това. И да отвърне на удара... по Иран. И тук също ще стартира замяна на удари, към този момент в автоматизиран режим.

Тоест, до момента в който има прекалено много непредвидими фактори, които във всеки един миг могат изцяло да извърнат хода на събитията, даже в случай че всичко към този момент е контрактувано от главните играчи и всичко устройва всички. Ще има някой, който няма да остане удовлетворен от крайния вид и ще спретне провокация, която ще пречупи играта на всички. Но маховикът ще се задвижи, тъй като никой няма да разбере какво в действителност се е случило. Затова към този момент следим и деликатно следим входящите известия.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР