Събитията на срещата на върха на Г-7 в Канада показаха,

...
Събитията на срещата на върха на Г-7 в Канада показаха,
Коментари Харесай

Европа е време да поеме съдбата си в свои ръце, констатират в Брюксел

Събитията на срещата на върха на Г-7 в Канада демонстрираха, че Европа би трябвало да поеме ориста си в свои ръце, само че не трябва да приказваме, че основите на следвоенния международен ред се разрушават. Това разяснява заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс пред Европейския парламент.

На срещата на върха страните от Г-7 евентуално за първи път се сблъскаха с неналичието на единение по най-важните стопански и политически интернационалните въпроси. Срещата в Квебек даже беше наречена " Г-6 + Тръмп ", имайки поради особената позиция на Съединени американски щати по редица основни въпроси. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп напусна срещата по-рано и сложи под въпрос нейните резултати.

" Би било пропуск, в случай че не стартира изказването с това, което се случи в Канада. Няма да кажа, че разпоредбите, залегнали в основата на интернационалната система и толкоз деликатно създавани след Втората международна война, в този момент се разрушават пред очите ни, само че въпреки всичко за първи път от 1945 година президент на Съединени американски щати счита, че не е в стратегически интерес на Съединени американски щати да се работи за подсилване на единството на Европа и укрепването на трансатлантическите връзки ", посочи Тимерманс.

" Това значи, че Европа би трябвало да вземе ориста си още повече в своите ръце, като ние би трябвало да сме уверени в способността ни да го създадем ", подчертал той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР