Събитията на глобално ниво са задръстени, което означава приближаване до

...
Събитията на глобално ниво са задръстени, което означава приближаване до
Коментари Харесай

Прехвърляне към ендшпила

Събитията на световно равнище са задръстени, което значи доближаване до пресечната точка, чиято кулминационна точка ще бъдат изборите за Конгреса на Съединени американски щати на 8 ноември, последвани от консолидирането на окончателните резултати на срещата на върха на Г-20 в Индонезия на 15-16 ноември. Първото авансово събитие от тази поредност беше срещата на върха на ШОС в Самарканд на 15-16 септември.

Провеждането на референдумите на 23-27 септември и разширението на Руската федерация на 30 септември с анексирането на някогашните територии на някогашна Украйна бяха резултат от явната политическа поддръжка за Русия от най-големите страни и стопански системи в Азия, както и другите от БРИКС. И най-вероятно това беше дефинитивно контрактувано на равнище специалисти и сътрудници по сигурността в Астана преди срещата на ШОС с основни играчи - Китай и Ватикана, а по-късно и на срещата на върха с Индия, Иран и Турция.

Освен това в свитата на папа Франциск в Астана постоянно имаше представители на американски католици, т.е. да четем на политическите кланове на Байдън и Буш.

Смисълът на решителната стъпка на Русия е в необратимостта на тази позиция на страната, на Втория свят против Първия, на Изтока против Запада.

Досега имаше някои шансове и пътища за бягство към идващите взаимни отстъпки със Запада, като се вземе поради вероятната промяна на водача през 2024 година или като се вземе поради възрастта на Путин. След включването на въоръжените поданици на Донбас в състава на Руската федерация и като цяло усилването на ролята на военните и специфичните служби за идващото десетилетие, обръщането на Русия към Запада става съвсем невероятно.

Сега водачите на основни страни в Азия, Африка и Латинска Америка, в това число папа Франциск, имат мощно доверие в нуклеарния чадър на Руската федерация, без значение от промяната на властта в Москва и всевъзможни вътрешнополитически събития.

В същия подтекст би трябвало да се преглежда и оповестената на 21 септември частична готовност. Може и да е съвпадeние, само че на 21 септември към този момент имаше декрет № 1400 от 1993 година, сходен по политически последствия от „ за поетапна конституционна промяна “, единствено че този декрет фиксираше необратим път към Запада за 20 години, а този е противоположното.

Нека бъдем пределно откровени – този декрет № 647 от 21.09.2022 година има доста по-голямо политическо, в сравнение с военно значение. Мобилизирането на триста хиляди опитни военни от запаса може да се извърши и като част от изключителната подготовка на резервистите, с доста по-малко проблеми за Министерството на защитата и военните служби, защото тази работа към този момент е отработена, такива образования се организират постоянно, и единственият въпрос е да се разшири откритата процедура.

Всъщност е нужна готовност и извеждане от зоната на комфорта на цялата държавна система, в това число чиновниците на Министерството на защитата и други правоохранителни органи, и цялото общество, точно по отношение на съществения поврат на външната политика от Запад към Изток и с доста сериозните опасности, свързани с този завой.

Част от тази работа за активизиране на обществото е прочистването на " петата колона " и изтласкването на нелоялната част от столичното общество отвън страната. Ако не бяха оповестили нашата готовност, западните сътрудници щяха да разгласят своята майданска готовност „ за мир, против война и обезумелия тиранин “ с кървави провокации и оптималната дестабилизация.

И по този начин цялата тази майданска пяна и шлака беше издухана превантивно седмица преди основното събитие от 09.30. И въпреки всичко манифестации и проява на една гнила същина се организираха, само че на граничния пункт в Горни Ларс и други

Само една доста огромна молба да не се жигосват политически по този мотив образованите младежи, които се поддадоха на общите интелектуални настроения и съзнателно раздухваната от двете страни суматоха. Обичайно е естествените младежи да подхващат стъпки срещу по-възрастните от тях, да вършат неточности сами, да запълват неравности, като по този метод натрупат житейски опит.

След като се срещнат с истинската просвета, живот и равнище на телекомуникациите на Бишкек, Павлодар и Кутаиси, откакто беседват с локални поданици, които са недоволни от тези, които са пристигнали в огромни количества, само че внезапно са повишили цените за всичко, мнозина въпреки всичко ще могат по-добре да правят оценка напъните на режима на Путин за развиване на съветските столици и градове.

Въпреки че, несъмнено, записаните след оповестяването на мобилизацията в касите за самолетни билети и на граничните пунктове не би трябвало да бъдат одобрявани на държавната работа и в държавните корпорации след завръщането им. Но още веднъж, някой е купил билети преди 21 септември, тъй че също е невероятно да се реже с повсеместен размер, ще е належащо деликатно да се конфигурира изкуствен интелект за кадровата работа.

Частичната готовност се яви също толкоз значим сигнал за западните към този момент въобще не напълно сътрудници. Достатъчно беше да забележим по какъв начин министър председателят на Полша, хрътка преди този момент, изтръгна [от гърлото си] думи за желанието си да живее в мир с Русия на идващия ден. Или по какъв начин генералният секретар на НАТО незабавно отговори на апела на Киев за незабавно присъединение към НАТО, което го няма да се случи в този живот.

Те споделят, че шведите също са открили в личното си законодателство, че са нужни най-малко осем години, с цел да се причислят към НАТО, съгласно вътрешната им администрация. И отхвърлиха да екстрадират кюрдите, с цел да ги блокират турците. А където отидат шведите, там са и финландците.

Освен това частичната готовност в действителност е оптимално близка до бойните учения за целия уред на Министерството на защитата, военните комисари, логистиката, държавния запас и други служби. Никакви мирновременни учения няма да заменят такава инспекция с следващи организационни изводи.

Плюс това, след влизането на воюващите райони в състава на Руската федерация, механизмите на военното състояние на част от територията на страната и на антитерористичната интервенция също ще бъдат тествани и финализирани в границите на няколко месеца. Такова тестване, възобновяване и подсилване на военно-политическите механизми на Руската федерация също ще укрепи позициите на страната в незападния свят и доверието на главните играчи на Изток в надеждността на съветския боен чадър, в това число неядрения.

И най-после, политическата готовност на страната и обществото, както и укрепването на външните съюзи с незападните страни, са безусловно нужни по време на почналата към този момент острата фаза на систематичната рецесия на световната политическа и икономическа система.

Саботажът в Балтийско море против Северните потоци към този момент сподели мащаба и остротата на несъгласията вътре в Запада и в действителност се трансформира в стартов удар за конкуренцията на западните играчи за оцеляване и взаимно намаляване.

Възможно е, в случай че Русия не беше намерено и неотменимо застанала на страната на Изтока против Запада, западните играчи щяха да се опитат известно време да оказват напън и да се люшкат с вярата да излязат от рецесията си за сметка освен на Русия, само че и целия Втори свят, принуждавайки го да се откаже от ресурсите си де факто гратис, за храна - продоволствия и торове, контролът върху производството и износа на които те се надяваха да монополизират.

А в този момент западните играчи нямат различен избор, с изключение на да изкормят порасналия " глиган " в редиците си за своето оцеляване. И това не е някогашна Украйна, а - мъжка свиня. Сега цяла Европа е Украйна.

Но преди да преминем към анализа на полетите над Северните потоци, дано приключим с главното събитие, част от което е програмната тирада на Путин преди подписването на съглашения с новите постукраински субекти на Руската федерация.

Очевидно тази тирада е адресирана не за Запада, а за Изтока. Антиколониалната и антирасистка изразителност против западния грабителски хегемонизъм не оставя друга интерпретация. Русия намерено се разгласи за водач на страните от Втория свят и дружно с тях за бранител на най-бедните страни от Третия свят от грабителите от Запада.

Речта на Путин има още два съществени получатела – това е болшинството от съветския народ в мащаба на Велика Русия. В същото време понятието съветски народ се уголемява, с цел да включва всички носители на обичайните полезности на общата съветска цивилизация, в това число православни, мюсюлмански, юдейски, будистки религиозни полезности, само че освен религиозни.

За първи път на това равнище беше изказана тезата за разчитането на личната философия като една от главните основи на същинския суверенитет, а оттова и обект на ненавист и нападки от страна на Запада. Точно това е главната теза, която се пропагандира от доста създатели в " Живия вестник " през последните петнадесет години, освен от мен.

Нещо повече, самата програмна тирада на Путин се състои най-вече от тези, изпитани и усъвършенствани в политическата и философска журналистическа общественост в ЖЖ, ГА, АШ, Регнум и други платформи за интелектуална връзка.

Въпреки че позоваването на философите наподобява по отношение на терористичната офанзива против Дугин и щерка му, въпреки всичко наличието на посланието надвишава вносната версия на десния консерватизъм. Неслучайно някои десни консервативни коментатори с антисъветска ориентировка останаха мощно недоволни от антизападната, антиколониална и антирасистка устременост на заявената политическа стратегия, запазването на приемствеността със руския интервал.

Въпреки това косвеното споменаване на Дугин и директното цитиране на Илин са предопределени за различен значим получател на посланието - десните консервативни елити на самия Запад, в това число тези, свързани със остарялата съветска аристокрация, потомци на предреволюционната емиграция.

Присъствието на този получател на известието се удостоверява от неотдавнашен декрет за приемане в съветско поданство на огромен лист от потомци на емигранти. Въпреки че главният получател са точно европейските остарели елити, чиито ползи се показват от Ватикана и консерваторите от всички религии. Виктор Орбан е калвинист, само че без да разчита на Ватикана и австрийските католици, не би могъл да устои на Брюксел.

Сега можем да преминем към второто най-важно събитие - диверсията в Балтийско море против газопроводи. Това събитие, въпреки и да визира ползите на Русия, е в подтекста на политиката на Запада, който заради мощната военно-политическа позиция на Русия, която има авторитетни съдружници, е откъснат от евтините запаси само че Изтока.

Сега суровините освен от Русия, само че и от Близкия изток и от Африка ще би трябвало да се купуват доста по-скъпо, Русия поддържа на практика открития световен пазар на източния продавач, а не пазара на западния покупател, както преди. Това е надеждна политическа и икономическа основа за стратегическия съюз на Русия и Изтока.

Най-близкият аналог на балтийския бойкот не е детонацията на газопровода в Западен Сибир през 70-те години, а нуклеарната злополука във Фукушима през 2011 година Не някъде в блоговете, а в научното списание " Ваков " е оповестена публикация с професионален разбор на обстоятелствата, в това число изхвърлянето на цезий-137 в атмосферата и тясната лента на посоката на цунамито. Затова версията за подводен атомен гърмеж пред АЕЦ има солидно опрощение.

Тогава въпросът е - щяха ли Съединени американски щати да позволен такова отклоняване към Русия или Китай и дали самите тези сили биха поели подобен риск. Единствената мощ, способна да направи това, без риск за себе си, са самите Съединени щати.

В допълнение към опцията имаше и претекстове - освен да се сплашат и създадат още по-зависими съдружниците за всеобщо закупуване на американския ГКО, само че и да се в профил огромен покупател от дефицитния пазар на ураново гориво, като се понижат цените и се усили надеждността на техните атомни електроцентрали.

Така че няма нищо ново в този тип бойкот от страна на Съединените щати против личните им спътници (някак си те не притеглят съюзници). За нас е значимо, че сходен бойкот взема решение проблемите на Съединени американски щати със спътниците незабавно и за дълго време и не изисква продължение на офанзивите.

Въпреки това, в актуалната обстановка на дълбоки разделения в самите Съединени американски щати и на Запад като цяло, въпросът кой е направил саботажа не допуска елементарен отговор като " англосаксонците " или " Съединени американски щати ". Това към момента не е отговор, а съмнение за три субекта по едно и също време, работещи под разнообразни знамена, само че и под общ американски байрак.

Това са едни и същи три крила на световните елити - пирати (ястреби, неоконсерватори-либерали), чейнджъри (левичари, Социнтернът), финансовият надзор (десните консерватори). Кой от тях е - " Астахов или Бережной "?

Като цяло задоволителен е въпросът - " Кой пострада? " от западните елити. На първо място, това са немските индустриалци, а оттова и техните американски съдружници от „ пиратските “ банкстери, военно-промишления комплекс и ястребовите политици. Но пострада и „ Газпром “, или по-скоро „ Газпромекспорт “ и свързаната с него пролондонска кула, а оттова и световните политически позиции на „ чейнджърите “ от лондонското Сити. Така че ударът по едно и също време по две крила на световния хайлайф към този момент води до подозрения за третото.

Сега дано отговорим на основния въпрос „ Кой има изгода? “. Кой печели от внезапното утежняване на икономическите условия, а оттова и финансовите вероятности на немския и европейския бизнес като цяло, изключително на енергоемката промишленост?

Въпреки че Китай наподобява огромна индустриална мощ, той не е съперник на Европа, а зависи от нея като пазар за продажби и като снабдител на съоръжение за произвеждане на потребителски артикули. Китайците, а затова и банкерите от Лондон-Хонконг-Шанхай, няма да извлекат директни и бързи изгоди от намаляването на оборота на немската промишленост. Дори в случай че част от производството е изнесено от Европа в Азия, тогава Югоизточна Азия, където заплатите са по-ниски от тези в Китай или Южна Корея, ще има лични енергийни запаси. И тук, когато избират сред Хонконг и европейските кредитори, те ще предпочетат европейските, от Китай към този момент се опасяват прекалено много, с цел да засилят въздействието му.

Американските десни либерали и банкстерските „ пирати “ от прогерманското крило на Рокфелер ще бъдат принудени да трансферират част от индустриалния капитал в Съединените щати вследствие на бойкот. Това обаче по никакъв метод не укрепва позициите им, а по-скоро ги отслабва заради затихването на главните им политически съдружници в Европа.

Политическото въздействие на това крило се основава на издаването на $ като световна валута и спадът в интернационалната търговия сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, прехвърлянето на транзакции в Съединени американски щати, не може по никакъв метод да ги ускори или даже да забави спада на въздействието им.

Единствената авторитетна политическа мощ, заинтригувана от потока на индустриални капитали, технологии и фрагменти от Европа към Съединени американски щати, е крилото на финансовия надзор и неговата поддръжка в американските разследващи служби като боеспособен отряд на националната администрация и " старите пари ", тясно обвързван със старите десни консервативни елити в Европа.

Тръмп беше и си остава открит представител на ползите на това крило, само че Байдън също е подведен казак от това крило в Демократическата партия. Реиндустриализацията на Съединени американски щати, оповестена от Тръмп, с цел да излязат от международната систематична рецесия като пълностоен полюс и център на властта, беше искрено саботирана от глобалистите от двете противоположни крила на световния хайлайф. И единствено основаването на доста по-лоши условия за предприятията в Европа, както и опасността от рецесия към Тайван, могат да пренасочат капитала към Съединени американски щати.

Вижда се също, че летните детонации на газовите терминали за експорт на Съединени американски щати са в същия дух - да се вдигнат цените на силата в Европейски Съюз и да се понижат в самите Съединени американски щати, освен за предизборни цели.

Как по този начин се получава, че нееднократно сме говорили за тръмпистите и третото „ хибридно “ крило на елитите като конвенционален съдружник в сянка на Кремъл? И внезапно подобен удар върху износа на газ и позициите на Русия в Европа. Точно поради това ис тава въпрос за конвенционален съдружник. И всеки самичък преценя. Те несъмнено биха хвърлили колегата си в комфортен миг.

Така че те не имат вяра на подмолните обещания на Путин и даже на доброволното прекъсване на Северните потоци. Ами в случай че на следващия ден Путин си отиде и отново пристигна Медведев или някой различен от кулата на Газпром? Американските патриоти не могат да рискуват по този начин ориста на Америка. Следователно въпросът беше коренно и коренно решен за идната година, през която индустриалният капитал ще има време да се преориентира и да стартира да влага в Съединените щати.

Освен това сега има доста сериозна настояща политическа причина да се ударят и внезапно отслабят и двете крайни крила в световния хайлайф. След срещата на върха в Самарканд и референдумите в Новорусия имаше доста огромна опасност от сливане на " пирати " и " чейнджъри ", десни либерали и леви либерали за обща офанзива против Русия, против десните консерватори в Съединени американски щати и Европа.

Ватиканът, Орбан, Ердоган и печелившата коалиция в Италия са под опасност – всички евентуални и даже доста условни съдружници на Русия. Дори и самият Байдън, с такова краткотрайно обединяване на досегашните непримирими съперници, не можеше да остане на стола си, тъкмо както Тръмп и тръмпистите също не можеха да бъдат поздравени. Следователно ударът върху западните елити беше нанесен доста в точния момент.

Означава ли това, че Русия е доста потърпевша от сходно развиване на събитията? И това не е по този начин, тъй като наклонността, заложена от президентския декрет за развиване на вътрешния пазар, надали ще се хареса доста на пролондонското крило на съветския хайлайф, в това число топ мениджърите и бенефициентите на Газпром.

Сега и те нямат път назад на Запад. Ще би трябвало да влагаме в газохимически и енергоемки промишлености в Русия и в това време да поддържаме мощна рубла, с цел да поддържаме вътрешното търсене.

Трябва ли да бъдат осъдени саботьорите на Газпромекспорт и швейцарския Северен поток? Освен в случай че самите те не дойдат с самопризнание, даже и зад кулисите, и предложат някаква забележителна отплата, която покрива икономическите и моралните вреди? Какво би могло да бъде - добре, в това число бързо усмиряване на натовските военолюбци и техните киевски садо-мазо самоубийци.

Това е изцяло допустимо след ноемврийските избори в Съединени американски щати, само че не е допустимо преди тези избори. Всяко развиване, което наподобява като проваляне на Съединени американски щати на украинския фронт против Русия, ще бъде неотложно употребявано против демократите и Байдън по време на предизборната акция.

След изборите и двете партии обичайно ще премълчат всевъзможни външни провали на Съединените щати или единомислещо ще разгласят явни огромни победи. В този смисъл украинизацията на Съединени американски щати не е по-лоша от сегашната украинизация на Европа, където саботажът против Газпром към този момент е приписан на Москва.

Въпросът не е единствено, че Байдън може да бъде изпъден вследствие на изборите, в случай че салдото на силите в Конгреса се измести прекалено много към крайни сили. И тогава подмолната връзка сред старите десни консервативни елити в Съединени американски щати, Русия и Европа може да загуби основната си поддръжка в Белия дом.

Като цяло, всяка политическа дестабилизация в спешна нуклеарна мощ е прекомерно рискова за целия свят. Така че е по-добре да се допусне осъществяването на PR проекта за очевидните победи на въоръжените сили на Украйна до ноември, реализирани с цената на големи загуби. Освен това окупираните преди този момент територии от същата Харковска област не бяха включени в окупационната зона на Русия, контрактувана зад кулисите в Женева.

Изглежда особено за изборната победа на Въоръжените сили на Украйна за Байдън това парче територия е било отнето, с цел да бъде предадено по-късно. Както и подготовката от Запада на нов запас на въоръжените сили на Украйна също беше по време на американските избори, чисто за политически пиар, упояване освен на президента, само че и на украинските бойци и с опит да се нанесе най-малко нещо близо до проваляне на въоръжените сили на Руската федерация.

Излизането на мобилни групи от въоръжените сили на Украйна на Оскол преди референдума също трябваше да попречи в останалата част на Харковска област.

Не бива обаче да се мисли, че подмолните съглашения на Путин с Байдън могат да вземат поради всички нюанси и проекти. Нещо повече, другите две крила на глобалисткия хайлайф също интензивно оперират със артикули втора ръка посредством Пентагона или MИ6.

И двата субекта направиха и вършат всичко допустимо, с цел да скапват подмолните съглашения Путин-Байдън. Лондончани посредством кабинета на Зеленски се пробваха да предизвикат в посока Херсон нарушение на контрактуваната линия било в едната, било в другата посока. Сега, възползвайки се от изтеглянето на въоръжените сили на РФ от Харковска област, те се пробват да нанесат най-малко PR вреди в региона на Красни Лиман.

От страна на съветския Генерален щаб би било върхът на нелепостта да се отговори с контра-пиар дейности на кървавия пиар на въоръжените сили на Украйна и НАТО, вместо да се държат бойците с най-упорита защита и проведено оттегляне при нужда.

Да, има опити част от съветската публика да бъде прочувствено разтърсена, с цел да се окаже напън върху Генералния щаб и Кремъл посредством публично неодобрение точно с тази цел – прибързано да се премине от защита към контранастъпление, до момента в който капацитетът на запасите на Въоръжените сили на Украйна са изтощени.

Да, Кремъл към този момент е заставен да канализира сдържано това публично неодобрение и даже да го управлява в лицето на Кадиров. Но както нашите бойци на предната линия търпят, скърцайки със зъби, по този начин и ние в тила още повече би трябвало да издържим този къс оставащ интервал някъде доникъде на ноември.

Първо, обществото ни няма да се върне в предходната зона на комфорт на диванните патриоти през идващото десетилетие. И съдейки по темповете на демилитаризация - утилизацията на техниката от десетки подразделения и заравянето на персоналния състав на Водоснабдителна система на Украйна с по 500 дневно, някъде към началото на ноември ще пресъхне и чисто настъпателният подтик. така както и PR бюджетите, вложени в украинските генерали.

Тогава един път вечно ще отпаднат всички въпроси за действителните резултати от лятната интервенция. Междувременно ние не пречим на укросадомазосуицидистите да продължат да се самоубиват в името на американските избори и генералски възнаграждения.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР