Събитията, които разтресоха политическия живот в държавата през последните седмици,

...
Събитията, които разтресоха политическия живот в държавата през последните седмици,
Коментари Харесай

На 180 градуса: Отговорите на Борисов

Събитията, които разтресоха политическия живот в страната през последните седмици, сложиха доста въпроси пред министър-председателя Бойко Борисов. И той отговори – с мнения в обществените мрежи, по време на обиколките си в страната и на ексклузивен брифинг, откакто бяха оповестени фотоси от спалнята му.

Внимателното вслушване в отговорите на премиера обаче не постави точка на спекулациите, а сложи нови въпроси.
Борисов за Божков: Някои се имат за огромни мъжкари, а пазят остарели есемеси като лелички Премиерът попита за какво чуваме единствено гледната точка на хазартния необут
„ Нито от Сретен Йосич се уплаших, нито от Божков ще се уплаша “, твърди министър председателят.

Бизнесменът с 18 обвинявания – Васил Божков, пък признава: „ Поддадох се на изнудване от ръководещата хунта “.

„ Не ме интересува, няма неприятна реклама “, съобщи Борисов за аудио записа, за който се твърди, че е с неговия глас.

А съгласно президента, „ демонстративното отвращение на господин Борисов да ревизира достоверността на аудио записа е най-малкото необичайно “.

SMS-и, аудио запис, фотоси, за които се твърди, че са от премиерската спалня - тези тематики предизвикаха публичното внимание в последните седмици.

„ Така! С това да се забавляваме. Трябва да се забавляваме… “

Снимка: btvnovinite.bg

Репликата на премиера е от държавно съвещание на 10 юни. Поводът са публикуваните от Васил Божков фотоси с преписка сред него и Борисов. Там се загатват имената на двама футболисти от „ Левски “ - Атанас Кабов и Илия Димитров. SMS-те са написани са на кирилица.

„ Ако някой каже, че на кирилица съм пратил SMS, няма по какъв начин да се случи от това апаратче, а друго нямам “, твърди министър председателят.
Цветан Цветановв рубриката " На 180 градуса ": Допуснахме неточности при ареста на Алексей Петров Бившият вътрешен министър и сегашен ръководител на ПГ на ГЕРБ разяснява профилираните акции с гръмки имена и милионите, които страната ни би трябвало да заплати на съдените по делата „ Килърите ”, „ Октопод ”, „ Наглите ” и други
Седмица по-късно обаче разбрахме, че от апаратчето на премиера Борисов има по какъв начин да се изпрати SMS на кирилица.

„ Препратено е от мен. Това го казвaм. Препратено, да “, показва премиера за известието.

„ Пратиха ми го от „ Бистрица “ и аз му го изпратих дали можем да разчитаме на тези футболисти “, изяснява Борисов и прецизира, че диалогът е за двама футболисти.
Борисов удостовери, че е питал Божков за футболистите от " Левски " (ВИДЕО) "Пратиха ми известието от "Бистрица ", аз го препратих ", сподели министър председателят по отношение на проблема с Илия Димитров и Атанас Кабов
Препратените известия дават резултат. Пет дни след кореспонденцията сред премиера и Божков, двамата упоменати футболисти към този момент играят за „ Витоша – Бистрица “ чартърен.

Снимка: btvnovinite.bg

Трансферът на футболистите се случва през 2019 година, а написаното на латиница „ помагай “ е пратено година по-рано, през юни 2018 година По това време Васил Божков към момента няма нищо общо с „ Левски “, най-малко публично.

В тази преписка, от 2018 година година министър председателят написа „ Помагай “ в отговор на „ Благодаря “, изпратено от Божков. Според архивите на медиите и стенограмите на Народното събрание на тази дата бюджетната комисия изпраща предложенията за ограничение на рекламата на хазарта „ за нотификация в Брюксел “. По този метод тематиката завършва за българския парламент, а лотарията продължава да работи по старите правила.
На 180 градуса: Арести за милиони – България на подсъдимата пейка поради акциите с гръмки имена В поредицата "На 180 градуса " Мария Цънцарова напомни на феновете на bTV какво се случи с неуспехите на шумните полицейски акции от последното десетилетие
С видеоклип с инсталирани изречения от разнообразни свои обществени изяви, министър председателят дава отговор във фейсбук на аудио запис, с глас, за който се твърди, че е неговият.

Пред уеб страницата „ Епицентър “ Борисов се заклева, че това не неговият глас: „ Заклевам се, 100% е неистина! Това не е моят глас “, споделя той.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Ментета, записват се… Ненчо Балабанов да го вземат, той готино ме имитира от заран до вечер. То не бяха спални, тоалетни…не ми е комфортно да разясня “, споделя Борисов при едно от визитите си в страната.
Прокуратурата ревизира записа, за който се твърди, че е с Бойко Борисов Превърнахме записването с телефони в народен спорт, сподели основният прокурор Иван Гешев
Два дни по-късно министър председателят Бойко Борисов приказва за техники на монтаж.

„ На икономическия конгрес в Давос предходната година ни демонстрираха технология, която може да прави гласови операции. Подобни подправени записи към този момент са излизали с някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама и сегашния държавен глава на Русия – Владимир Путин “, споделя Борисов.
На 180 градуса: Борислав Гуцанов за „ Медузите ” и парите, които плащаме в Страсбург Борислав Гуцанов е показно задържан по време на полицейската акция „ Медузите ”. Днес страната е наказана да му заплати 140 хиляди лева
Четири дни по-късно министър-председателят към този момент отговоря на въпроси, свързани със наличието на записа.

Снимка: btvnovinite.bg

И по-конкретно с фрагмент, в който гласът, за който се твърди, че е неговият, разяснява в задатък, че някогашният зам.-министър на стопанската система Александър Манолев ще бъде упрекнат от прокуратурата.
Проверка на НСО поради фотоси, за които се твърди, че са от спалнята на Борисов Междувременно се появиха медийни изявления за „ прелом “
Следващият скандал избухна с разпространението на фотоси, за които се твърди, че са от спалнята в държавното жилище, в което министър председателят живее.

Снимка: btvnovinite.bg

На множеството от тях се вижда нощно шкафче с банкноти в евро, златисти предмети, и оръжие. На една от тях обаче е спящият министър-председател, нощното шкафче е затворено, само че от горната страна на него се вижда оръжие.

На въпрос „ Вие с револвер до главата ли спите? “, министър председателят дава отговор: „ Не, не дремя с револвер до главата, тъй като чаках, че НСО ще ме охранява “.
На 180 градуса: Патриотични игри „ На 180 градуса ” е нова поредност в предаването „ 120 минути ”,с създател Мария Цънцарова.
От една страна Борисов отхвърля да държи револвер на нощното си шкафче, а от друга не вижда монтаж в фотографията, в която револвер има.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Тая, където дремя, сигурно не е инсталирана, щото там си спинкам сладко. Аз имам револвер и не си се деля от него “, споделя още Борисов.

А след свадите следват инспекции: прокуратурата ще ревизира достоверността на записа, а НСО - дали има пропуски в защитата на премиера.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР