Събития от мащаба на Интерски конгреса в Пампорово са изключителна

...
Събития от мащаба на Интерски конгреса в Пампорово са изключителна
Коментари Харесай

Ангелкова за Интерски конгреса в Пампорово: Популяризира качествата на дестинация България

Събития от мащаба на Интерски конгреса в Пампорово са изключителна опция да разпространяваме България като зимна дестинация, само че и като маршрут за целогодишен туризъм, в това число и за осъществяване на огромни настоятелен прояви. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред медиите преди старта на свeтовния конгрес, представена от пресцентъра на министерството на туризма. Тя поздрави домакините за сполучливата му подготовка и за въведените нововъведения в базата на националния курорт, които да дават отговор на интернационалните условия. Така се основават още по-добри условия за привличане на туристи от по-висок клас и ние като институция ще поддържаме тези старания и отсега нататък, акцентира министърът.

Тя напомни, че поради мощната конкуренция сред страните в района е регистриран прочут спад в броя на непознатите туристи, посетили България през декември и януари, само че в това време за този интервал близо 426 хиляди туристи са отседнали в хотели с 4 и 5 звезди в страната, което е 9,4 на 100 растеж по отношение на двата месеца година по-рано. Това потвърждава резултата на политиката ни да предлагаме артикули и услуги на високо равнище, което носи още добавена стойност. Само в Пампорово през декември 2018 година приходите от нощувки в местата за настаняване с 10 и повече кревати са с растеж 17,9 на 100 по отношение на декември 2017-а, акцентира министър Ангелкова.

Надявам се тази наклонност да се резервира и през лятото – да се осъществят повече нощувки в страната, което носи и повече изгоди за стопанската система. Министерството на туризма е сътрудник на конгреса и ще създадем всичко допустимо да популяризираме страната като маршрут освен за зимен и летен туризъм, само че и за четири сезона, през които да представяме културно-историческото си завещание, балнео- и СПА услугите, винопризводството, кулинарията. Поставяме акцент върху високата осведоменост за ски трасетата и за сигурността на туристите съгласно условията на профилираната разпоредба за сложността на пистите и активността на ски патрулите. Готови сме да насърчим използването на всички най-нови трендове за гарантиране безпроблемното престояване на нашите посетители, с цел да се върнат още веднъж у нас като туристи, сподели още тя.

Министърът посочи ролята на рекламата за България и курортите й, която страната и бизнесът ще създадат по време на конгреса, само че обърна внимание и върху обществените планове в програмата му. Министерството на туризма е измежду водещите сътрудници на събитието и ще взе участие в разискването на всички елементи за поощряване устойчивото развите на туризма, застъпени в тактиката за бранша до 2030 година

Важно е да представим почтено извоюваното домакинство в мощна конкуренция със Сочи и Леви. Следващите претенденти да одобряват конгреса са курорти от ранга на Кицбюел и още веднъж Леви, което потвърждава какъв брой значим е триумфът на Пампорово и България, заключи министър Ангелкова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР