Събитието е подкрепено отОбщина Благоевград и ще се проведе на

...
Събитието е подкрепено отОбщина Благоевград и ще се проведе на
Коментари Харесай

Американският университет организира социален маратон в подкрепа на жените, борещи се с рак на гърдата

Събитието е подкрепено отОбщина Благоевград и ще се организира на 22-ри о ктомври от 11.30 часа, като ще включва и благотворителен базар

„ Клуб за по-добро общество “ към Американския университет в Благоевград (АУБ), с помощта на община Благоевград, провежда за поредна година обществен маратон, в поддръжка на дамите, борещи се с рак на гърдата.

Събитието ще се организира на 22-ри о ктомври от 11.30 часа, като трасето ще започва от бар „ Дива “ (Благоевград, ул. „ Катина и Никола Хайдукови “ № 42).

Нашата задача е да насърчи младите да извърнат внимание на този просрочен в публичното ни проблем, тъй че повече млади дами да схванат за заплахата и затрудненията, и да бъдат по-активни в отбраната на личното си здраве, “ показа Десислава Стамова от „ Клуб за по-добро общество “ към АУБ.

В своята акция „ Клуб за по-добро общество “ към АУБ се радва на поддръжка и от страна на най-голямата неправителствена организация в България, занимаваща се с предварителната защита на рака на гърдата – „ Една от 8 “. „ С тяхната помощ ние доближаваме до доста хора и променяме човешки животи, “ допълват уредниците.

Целта на събитието е да бъдат събрани средства в поддръжка на дамите, борещи се с рак на гърдата, като мероприятието е със спортна и обществена устременост и в него имат опция да вземат участие хора от друга възраст и пол. За спечелилите ще бъдат предоставени награди от спонсорите на маратона.

По време на събитието ще се състои и благотворителен базар, средствата от който ще бъдат дарени към фондация „ Една от 8 “. „ Всеки, който желае да се включи в идеята, може да го направи и без да е част от маратона. Базарът ще се намира в края на трасето, където свършва езерото Бачиново , “ прецизираха още от клуба .

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР