Събитието е от голямо значение за Мостар и е един

...
Събитието е от голямо значение за Мостар и е един
Коментари Харесай

„Хъб на изящни изкуства“ в Мостар отваря врати в събота, 28 май 2022

Събитието е от огромно значение за Мостар и е един от най-значимите моменти в историята на града, споделят уредниците, заяви организация ФЕНА

Жителите на Мостар и на Босна и Херцеговина ще имат опцията да видят и да почувстват най-великите произведения на изкуството, излагани в миналото в този район, и по този начин Мостар ще придобие спомагателна туристическа стойност – музей от международна големина.

Откриването на „ Хъб на изящни изкуства “ е същински принос към развиването на културния живот на града и района. Пазарната оценка на творбите в „ Хъба на изящните изкуства “ е към 300 милиона косовски марки

Важно е да се подчертае, че тази сбирка е една от най-значителните на Балканите във връзка с съвременно изкуство и събира на едно място някои от най-значителните имена в историята на изкуството.

Произведенията на изкуството, изложени в хъба, са извънредно и деликатно подбрани от забележителната и богата мозайка на сбирката, благосъстоятелност на Фондация MTA, споделиха от Abraham Group.

Визията и вярата, че изкуството е най-висшият аспект на съществуването, от който индивидът развива своето схващане, бяха отправната точка и силата, която подтикна основаването на сбирката. Интегрирането на стилистичните разлики, проникването във времето и срещата с далечни места вършат това изкуство живо, пламенно, впечатляващо и поучително.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР