Събират пари за лечението на малката Катя. Инициативата е община ...

Събират пари за лечението на малката Катя. Инициативата е община

Събират пари за лечението на малката Катя

Събират пари за лечението на дребната Катя. Инициативата е община Елин Пелин, която се обърна към обществото с апел за подаяние за лечението на Катерина Валериева Иванова от гр. Елин Пелин, която е единствено на 1 година и 10 месеца.

През май 2021 година детето е диагностицирано със недоброкачествен израстък - невробластом в гръдния панер, който съумява да обхване всички кръвоносни съдове към сърцето, написа " Актуално.

През юни 2021 година на детето е направена извънредно комплицирана интервенция в " Пирогов " за отстраняването на тумора. При контролно проучване ЯМР след интервенцията се открива, че е останало извънредно малко парче от тумора, а на втория месец при следващ PET скенер се вижда, че туморът е повишен със същите размери, както преди интервенцията.

При направени 7 курса химиотерапия в София, няма никакъв резултат върху невробластома. Родителите са ориентирани от онколога към втора интервенция на детето за унищожаване на тумора, само че такава е отказана от българските лекари, защото това е извънредно рисковано и животозастрашаващо. Хирургът насочва фамилията към лекуване в чужбина, а онкологът - към интервенция в чужбина.

И по този начин от месец март 2022 година досега родителите към момента нямат препоръчано лекуване в чужбина от здравната каса. След като е отказана интервенция в София и разбрират какъв брой време лишава съдействието на здравната каса, родителите намират експерт в Турция и от март 2022 година насам Кати се лекува в болница в Истанбул.

До момента са направени 4 курса химиотерапия, частична интервенция, при която беше махната доста дребна част, голям брой проучвания и биопсия. Всичко това родителите съумяват да платят с персонални средства, помощ от фамилията им и другари. За идващото лекуване на Кати има оферта, която включва химиотерапия и имунотерапия за 6 курса на стойност 250 000 евро. Тази сума е непостижима за младото семейство.

Родителите се обръщат с зов за помощ и молят от сърце всички Вас, да помогнете Кати да оздравее!  Всички близки на детето имат вяра и се молят Кати да оздравее, само че за това е нужна Вашата поддръжка! Всяка помощ е извънредно скъпа за тях!

Тъй като детето се лекува към този момент в болничното заведение в Истанбул, а родителите са при него в Турция, те нямат опция сега да открият дарителска сметка, по тази причина събират нужната помощ по сметката на майката.

 

Банкова сметка на майката:

 

BG43BPBI79401073760601

 

Юробанк България ЕАД

Силвия Андреева Стефанова

PayPal: [email protected]

Родителите благодарят откровено на всички, които оказват помощ на дребната Кати! ❤

ВАЖНО! От 6 юли (сряда) ще има стъклени кутии за дарения в Центъра за административно обслужване в Община Елин Пелин и магазините " ВАНЕЛИ " и " ЕКО маркет " в гр. Елин Пелин.

 

 

Банкова сметка на майката:

BG43BPBI79401073760601

Юробанк България ЕАД

Силвия Андреева Стефанова

PayPal: [email protected]

 

ВАЖНО! От 6 юли (сряда) ще има стъклени кутии за дарения в Центъра за административно обслужване в Община Елин Пелин и магазините " ВАНЕЛИ " и " ЕКО маркет " в гр. Елин Пелин.

Източник: petel.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg