Събирани от нерегламентирани места през последните две години стари автомобилни

...
Събирани от нерегламентирани места през последните две години стари автомобилни
Коментари Харесай

Община Петрич събра и извози над 25 тона изхвърлени автомобилни гуми

Събирани от нерегламентирани места през последните две години остарели автомобилни гуми се извозват до профилирани предприятия за преработване и оползотворяване.

Гумите се съхраняваха при входа на депото за битови боклуци край Петрич.

Близо 250 тона е количеството, за което се основава организация по транспортиране. Част от гумите са събирани от чиновници на Общината, а други са струпвани край депото от жители и компании – нелегално.

Община Петрич прави следващ разход, с цел да не се стига до палежи на гумите в полски региони, каквато процедура има от години. Голямото количество гуми е защитавано при депото за битови боклуци съгласно разпоредбите за пожарна сигурност, изключително през последните седмици на високи температури.

Призивът към компаниите за промяна на гуми и към жителите на община Петрич остава още веднъж: да не се изхвърлят безобразно на всевъзможни места излезлите от приложимост автомобилни гуми. Депото край града също не е място, на което да се струпват.

Съгласно Наредбата за ръководство на отпадъците и поддържане чистотата на територията на община Петрич, призната от Общински съвет, плануванаъа санкция за изхвърляне на автомобилни гуми е: за физически лица от 200 до 1 000 лева.; за юридически лица и еднолични търговци се постанова имуществена глоба в размер от 5 000 до 10 000 лева

Да пазим отговорно околната среда!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР