Събирането на парични дарения на места за обществено ползване като

...
Събирането на парични дарения на места за обществено ползване като
Коментари Харесай

От 27 септември най-вероятно в София ще глобяват шофьори, позволили да им мият прозорците на кръстовище

Събирането на парични дарения тук-там за публично прилагане като улици, булеварди и площади в София ще бъде неразрешено. Това планува планът за нова разпоредба за публичния ред, която общинските съветници би трябвало да гласоподават в четвъртък (27 септември), написа в. " 24 часа ".
В наредбата са планувани някои много солени наказания - санкция от до 100 лв. за улични музиканти, свирещи без позволение и до 300 лв. за миене на прозорци на коли по кръстовищата. Санкция ще има даже за водач, който е разрешил да му бъде измито стъклото, до момента в който чака на някой светофар.
" Изключения се позволяват единствено за акции на БЧК или юридически лица, които са регистрирани в социална изгода, само че след получaване на позволение. За нарушителите глобата е от 100 до 300 лв. ", сподели шефът на комисията по публичен ред към СОС Иван Илиев, който е и вносител на наредбата.
Тя не разрешава и шумните домашни ремонтни действия в часовете от 22:00 до 8:00 и от 14:00 до 16:00 в работни и почивни дни. Такива ще се позволяват единствено с позволение на съседите. Забраната няма да важи за общински строителни обекти като метрото да вземем за пример, което има непоколебим график. Глобата за нарушаване е от 100 до 200 лв. за физически лица и 200-400 лв. за компании.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР