Събирането на капачки е много благородна инициатива! Отчитаме дейност и

...
Събирането на капачки е много благородна инициатива! Отчитаме дейност и
Коментари Харесай

Ути Бъчваров: Даряваме капачки, но живеем в кочина

" Събирането на капачки е доста благородна самодейност! Отчитаме активност и се усещаме добре, тъй като сме ги предали. Но това е единствено върхът на айсберга. Къде са останалите бутилки? Къде са пликчетата, които се разхождат по нашите полета и дървета? Акцията е кампанийна, а би трябвало непрекъснато да потвърждаваме, че сме европейци. Не може дворът ни да е чист, а начело на улицата да имаме купчини с отпадъци. "

Това прочувствено съобщи пред " България Днес " кулинарят Ути Бъчваров, който се включи в акцията " Капачки за бъдеще ", която се организира в неделя в столицата.

" Абсолютно мисля, че страната може да подкрепя такива акции. Подобни акции правят някаква работа, само че казусът е с манталитета на хората, което е трагичното и там е цялостната скотщина. Миналата година обърнах внимание за мръсотията по Северното ни Черноморие, което 100-процентово важи и за Южното. Важи и за пространствата към огромните ни язовири. Нашата криворазбрана цивилизация за диво къмпингуване се трансформира в бунища и гета от пренатоварени и унищожени екологично територии. Бях погнусен от хора, които претендират, че са еко ориентирани ", разяснява Бъчваров.

" Искам България да е една по-чиста страна и събирането на капачки е част от екологичния стон на тези, които мислим действително за тези неща. Манталитетът на българина е в колапс. Ако се разноските из страната, преди да са цъфнали дръвчетата, ще забележите, че по автомагистрали и по-малки пътища има гета за строителни боклуци. Всеки кърти плочки след ремонт и ги хвърля, където му падне - това е страшното. Хората, които изсипват пепелниците си от колата, би трябвало да понесат цивилен морална присъда ", добави известният готвач, прочут с публичната си позиция.

Бъчваров подарява капачки дружно с дъщерите си, които са именички на Цветница.

" Отидох с децата си, с цел да им покажа, че има за какво да се вземе една кола за спешна помощ. Това е нещо ужасно и прелестно ", приключва готвачът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР