Събеседниците на агенцията уточниха, че агенцията е разпоредила преследване на

...
Събеседниците на агенцията уточниха, че агенцията е разпоредила преследване на
Коментари Харесай

Русия ще преследва и съди звезди, подкрепили Украйна в чужбина

Събеседниците на организацията прецизираха, че организацията е разпоредила гонене на съветски звезди, които са се оповестили против войната и политиката на Кремъл в по този начин наречените „ другарски “ страни. Източниците на изданието не оповестяват под каква форма може да бъде осъществено това гонене.

В същото време Bloomberg даде за образец случая с групата " Би-2 ", чиито членове бяха арестувани на 25 януари след концерт в Пукет. Съдът ги санкции, защото музикантите работеха в Тайланд без работни визи, като влязоха с туристически визи. Съпричастността към задържането на музикантите от Би-2, които неведнъж са се разгласявали против войната в Украйна, беше индиректно доказана от формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова. Руският политик Дмитрий Гудков сподели, че съветският общоприет консул в Пукет Владимир Соснов преди този момент е изпратил на тайландските управляващи „ черен лист “ с съветски музиканти, от чиито забрани за концерти и депортации Русия се интересува.

Руското външно министерство, разяснявайки публикация в Bloomberg, сподели пред организация ТАСС, че „ всеки, който финансира или поддържа режима в Киев, не би трябвало да бъде преследван, а съден “.

В Тайланд при започване на януари 2024 година беше анулирано осъществяването на стендъп комика Руслан Бели, който се опълчи на войната в Украйна, а по-късно и концертът на Максим Галкин. В края на януари комикът трябваше да взе участие в два курортни града едновременно - Пукет и Патая. По-рано залите на ОАЕ бяха затворени за няколко актьори с антивоенна позиция (един от тях беше и Максим Галкин, разгласен за „ задграничен сътрудник “ в Русия).

 

Превод ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР