Съберете близки и приятели и раздайте за здраве, защото щастието

...
Съберете близки и приятели и раздайте за здраве, защото щастието
Коментари Харесай

Плетена погача за здраве

Съберете близки и другари и раздайте за здраве, тъй като щастието е в тези неща, които не се купуват с пари

Необходими Продукти

● прясно мляко - 550 мл
● кисело мляко - 3 с.л
● яйца - 4 бр (2 жълтъка за намазване)
● прясна квас - 1 кубче (42 г.)
● захар - 2 с.л
● сол - 1 с.л
● олио - 5 с.л
● брашно - 1300 г
● масло - 80 г за намазване на корите
● сусам - за поръсване

Начин на подготвяне

Активирайте маята в 100 мл топло мляко, захарта и 2 с.л. брашно. Отделете двата жълтъка, прибавете 1 ч.л. прясно мляко и няколко капки олио, дръпнете настрани до момента в който питката шупва, след което ще я намажете.

Пресейте брашното и солта, направете кладенче и сипете млечната примес и маята. Замесете хубаво безпрепятствено тесто, оставете да втаса, след което разделете на 2 идентични елементи. От тях разточете 2 кори, всяка намажете с масло и навийте на 2 обособени рула.

Разточете още две елипсовидни кори, които на всяка направете сечения по средата и оплетете. Едната оплетена кора поставете върху едното руло. С другата кора по същия метод, тези две рула са основата на питката.

Разточете още три дребни обли кори, намажете с масло без последната и разрежете на 8 триъгълника, всеки разрежете по средата и промушете изпод нагоре, листенцата поставете по средата на питката.

От останалото тесто разточете огромна кора, намажете с масло и навийте на руло, нарежете на дребни рулца и подредете по края на тавата.

В центъра на питката просто сложете едно рулце, оставете питката да втаса след което я намажете хубаво с разрушените жълтъци, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 160 градуса до златисто.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР