са внесли в деловодството на парламента предложения за промени

...
 са внесли в деловодството на парламента предложения за промени
Коментари Харесай

Възраждане искат тежки наказания за причинена смърт на пътя


" " са внесли в деловодството на Народното събрание оферти за промени в Наказателния кодекс, по силата на които да бъдат увеличени наказванията за водачи, предизвикали гибел на пешеходец.

 

" Този законопроект цели да направи по този начин, че разкриването и глобите на тези извънредно ужасни действия да бъдат по-сериозни. Правим няколко оферти. На първо място пешеходците и въобще хората, които не са директни участници в придвижването по пътищата, да получат по-голяма отбрана. Ние им даваме такава отбрана, като в закона категорично да се уточни, че всяко едно ПТП, при което има потърпевш или умрял пешеходец отвън пътното платно, това да се санкционира по-строго ", сподели на брифинг в коридорите на Народното събрание депутатът от партията на Костадинов Петър Петров.

Акцент в предложенията на партията е и законът да бъде още по непоколебим що се касае до водачите-нарушители.

" Да има по-строги санкции, изключително когато лидерът е под въздействието на алкохол, наркотични субстанции, когато е недееспособен, когато избяга от местопроизшествието или когато лидерът самичък се е сложил в състояние да ръководи МПС, което заради негови дейности напусне пътното платно и си отиде един човешки живот ", добави Петров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР