са ударили през нощта голям военен склад в град, разположен

...
са ударили през нощта голям военен склад в град, разположен
Коментари Харесай

Украински безпилотни самолети нанесоха удари по голям военен склад в Русия

са блъснали през нощта огромен боен склад в град, ситуиран надълбоко в Русия , като са провокирали голям пожар и са наложили евакуацията на някои локални поданици, оповестиха в сряда украински формален представител и съветски осведомителни организации, представени от „ Асошиейтед прес “.

Междувременно почитан американски посланик съобщи, че неотдавна оповестеният – само че към момента конфиденциален – проект на украинския президент Володимир Зеленски за продобиване на войната „ може да проработи “ и да помогне за преустановяване на спора , който продължава към този момент трета година.

Украйна твърди, че ударът е унищожил съветски военни хранилища в Торопец , град в съветската Тверска област на към 380 км северозападно от Москва и на към 500 км от границата с Украйна.

Нападението е осъществено от Службата за сигурност на Украйна, дружно с украинското разузнаване и силите за специфични интервенции, съобщи за Асошиейтед прес чиновник на службата за сигурност в Киев, който приказва при изискване за анонимност, с цел да разиска интервенцията. По думите на служителя в склада са се съхранявали ракети „ Искандер “ и „ Точка-У “ , както и плаващи бомби и артилерийски снаряди. Той сподели, че оборудването се е запалило при удара и е горяло на повърхност с широчина 6 км (4 мили).

Руската държавна осведомителна организация РИА Новости цитира районните управляващи, съгласно които системите за противовъздушна защита са работили за отбиване на „ масирана офанзива с дронове “ против Торопец, който има население от към 11 000 души. Агенцията оповестява също за пожар и евакуация на някои локални поданици.

Нямаше незабавна информация дали ударите са предизвикали някакви жертви.

Успешните украински удари по цели надълбоко в Русия зачестиха с напредването на войната и развиването на технологията на безпилотните самолети в Киев.

Зеленски също по този начин търси утвърждението на западните страни Украйна да употребява предоставените от тях комплицирани оръжия за поразяване на цели навътре в Русия. Някои западни водачи се опълчват на тази опция, опасявайки се, че могат да бъдат въвлечени в спора.

Насочването на Украйна към съветско военно съоръжение, муниции и инфраструктура надълбоко в Русия, както и принуждаването на съветските цивилни жители да усетят някои от последствията от войната, която се води най-вече в Украйна, е част от тактиката на Киев.

Бързото нахлуване на украинските сили в съветския граничен регион Курск предишния месец се вписва в този проект, който явно цели да принуди съветския президент Владимир Путин да отстъпи. Путин обаче не демонстрира признаци на оттегляне и се пробва да понижи решимостта на Украйна посредством настъпателна война , както и да понижи поддръжката на Запада за Киев, като проточи спора. Това обаче има своята цена, защото съгласно оценките на английското министерство на защитата във войната евентуално са починали и са били ранени над 600 000 съветски бойци .

Във вторник Путин подреди на армията на страната да усили броя на военнослужещите си със 180 000 души до общо 1,5 милиона до 1 декември.

Миналия месец Зеленски изясни, че проектът му за победа включва освен цели на бойното поле, само че и дипломатически и стопански победи. Планът се пази в загадка, само че посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд съобщи по време на конференция във вторник, че публични представители на Вашингтон са го видели.

„ Смятаме, че в него е заложена тактика и проект, които могат да проработят “ , сподели тя и добави, че Съединените щати ще го показват пред други международни водачи на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк идната седмица. Тя не разяснява какво съдържа проектът.

Украински дрон умъртви дете и рани човек при офанзива до Москва

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР