С800 милиона лева е по-голям бюджетът за отбрана тази година

...
С800 милиона лева е по-голям бюджетът за отбрана тази година
Коментари Харесай

Русия няма да спре, ако победи в Украйна, заяви Тагарев

С800 милиона лв. е по-голям бюджетът за защита тази година по отношение на предходната, а идната ще бъде с 800 милиона по-голям, в сравнение с през тази. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев.

С тези разноски се покриват трите огромни военни плана за Военновъздушни сили, за сухопътни войски и за Военноморски сили. 9 милиарда лв. към този момент са заложени за тези три огромни планове, изясни военният министър пред Българска национална телевизия.

Той уточни, че през първото тримесечие на 2025 година би трябвало да дойдат самолетите Ф-16, а от средата на 2025 година ще стартират да постъпват и бронираните машини Страйкър. " Ще забележим в къси периоди българската войска преобразена ", сподели Тагарев.

Според него би трябвало да влагаме в зенитни ракетни комплекси, в брегови ракетни комплекси. " Ще стартираме и по-малки планове свързани със закупуването и производството на дронове ", добави той.

Тагарев съобщи, че поради войната на Русия против Украйна опасността за България остава, въпреки че вниманието напоследък беше пренасочено към Газа. Той посочи, че заканите са свързани със свободата на мореплаване, морските мини, дроновете и така нататък

" Рисковете си остават за нас, само че не това е огромният ни проблем. Ако Русия надделее в тази война, ще минат единствено няколко години и тя ще продължи своята нападателна политика. Затова нашият стратегически интерес е Украйна да победи ", изясни министър Тагарев.

По отношение на обстановката на фронта, той уточни, че вървят доста тежки боеве, всеки ден умират по 1000 души от едната страна, не знаем какъв брой са от другата, няма териториални промени. " Украйна не може да тръгне напред, тъй като няма авиация. При това състояние е мъчно да се приказва за контраатака ", добави министър Тагарев.

По настоящата тематика за Паметника на руската войска и неговото унищожаване, той акцентира, че монумент не е вярното име. По отношение на заканите от страна на Русия и по-конкретно за представителя на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова Тагарев единствено означи, че това е нейната работа. " Но премахването е наше решение. Наше е решението какво да ще се прави с тази комбинация в центъра на София, нейното място е в някакъв музей ", съобщи Тагарев.

Той дефинира като доста странна концепция да се предложения съветския дипломат за изявление.

" Трудно бих си показал през 1940 година Би Би Си да излъчи изявление с немския дипломат. Не виждам нужда какво споделя страната, която ни е оповестила за зложелател ", сподели Тагарев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР